nyckel
Våra resor |  Om oss |  Kontakt |  Beställ katalog | Grupper | Öppet köp
? 

bild


Följ med till Makarskarivieran i södra Kroatien
Makarska, Split, Trogir, Mostar och Dubrovnik

4 – 11 oktober
 
8 dagar
Följ med till Makarskarivieran i södra Kroatien där vi bor i staden Makarska på halvön Sveti Petar. Vi besöker Split med palats från romartiden, den charmiga staden Trogir och en av Europas vackraste städer – Dubrovnik. Bussen tar oss längs den vackra kusten, med sitt turkosblå vatten, pinjeskogar och bergslandskap. Vi har också tid för sol och bad.

Dag 1 Reseledaren möter er på vid gaten på Arlanda. Vi flyger kl 09.15 direkt till Split med Norwegian och beräknas landa kl 12.00. Ombord finns lättare måltider att köpa.

På flygplatsen väntar vår buss och vi beger oss till det närbelägna Trogir med sin charmiga stadskärna. Vi äter gemensam lunch och tar därefter en promenad genom den vackra staden och tittar bl.a. på katedralen. Vår buss tar oss vidare söderut längs en vacker och dramatisk kuststräcka och 1,5 timme senare är vi framme i Makarska.

Vårt hotell ligger på den lilla halvön Sveti Petar vid småbåtshamnen i Makarska. På bara några minuters gångväg, når du kullerstensgatorna i Makarska, strandpromenaden – Riva och Dalmatiens vackraste stränder. Vi bor på Hotel Miramar, ett bra mellanklasshotell där det bl.a. finns en solterass med vacker utsikt. Det finns pooler både utom- och inomhus, Spa-avdelning samt en välrenommerad restaurang.

Alla rum har aircondition, TV, WC och dusch samt WiFi.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Efter att ha avnjutit hotellets frukostbuffé gör vi en gemensam stadspromenad genom Makarska tillsammans med reseledaren. Vi får en orientering om platser som är värda att besöka, affärer och museer.

Resten av dagen är fri för att på egen hand njuta av de vackra omgivningarna. Vår reseledare ger gärna förslag på trevliga aktiviteter.

Makarska ligger på Dalmatiens sydkust, som anses vara en av Kroatiens vackraste delar. Här finns en vacker skärgård och stränder med kristallklart vatten samt bergskedjan Biokovo. Det är stenstränder på Makarska rivieran, så ta med badskor!

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Frukost. Idag åker vi söderut längs den dramatiska kusten. Vi äter en lättare lunch innnan vi når Dubrovnik, en av Europas vackraste städer. I århundraden var den ett viktigt handelscentrum för fartyg som seglade över hela Medelhavet. De äldsta byggnaderna i staden är från 600-talet och Dubrovnik omges än idag av en ringmur varifrån man har en fantastisk utsikt över Adriatiska havet. Vår svensktalande lokalguide ger oss en intressant guidning av staden. Vi har tid att flanera på ”Stradun”, promenadstråket mitt i stan eller ta en promenad på ringmuren.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Frukost. Hela dagen är fri för att på egen hand njuta av Makarska och dess omgivningar. Vår reseledare gör ett utflyktsförslag.

En av fridagarna ordnar vi, om vädret tillåter, en båtutflykt. Från hamnen går det utflyktsbåtar till de närliggande öarna Brac och Hvar. Att koppla av med en god bok på solterassen eller promenera på Sveti Petars stigar är också ett alternativ.

Makarska rivierans vatten är turkosblått och kristallklart. Vid den här tiden på året är temperaturen i havet behaglig.
Längs stränderna och i byarna finns trevliga barer och restauranger som serverar något gott att äta till lunch.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 5 Frukost. Vår utflykt går till Bosnien-Herzegovina genom den dramatiska och natursköna Neretvadalen till staden Mostar. Staden präglas av två kulturer, två religioner, en flod som delar staden och en bro som tidigare förenade den Bosniska staden med den Serbiska.

Mostar för tankarna till ett Istanbul i miniatyr, en blandning mellan öst och väst. Här samsas minareter med kyrkor och gammal osmansk och österrikisk arkitektur. Vår svensktalande lokalguide visar oss staden med sina vindlande, trånga gränder, moskéer, kyrkor och basarer. Vi besöker ett turkiskt hus och naturligtvis kommer vi till den berömda bron.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 6 Frukost. Dagens utflykt med vår svensktalande lokalguide går till Nationalparken Krka.

Vi åker vidare mot Krka som är ett flod- och sjöområde där den vackra floden Krka forsar ner i praktfulla vattenfall och bildar sjöar och forsar omgivna av grönska och lummiga skogar. Vi gör också en båttur i naturreservatet. Lunch på egen hand.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 7 Frukost. I dag gör vi en dagsutflykt till Split där vi besöker Kejsar Diocletianus palatsstad.
Det mäktiga palatset byggdes i slutet av tvåhundratalet. Kejsaren sparade inte på kostnaderna.

Dyrbar marmor importerades från hela det romerska riket. Kolonner och utsmyckningar fraktades hit från Rom, Grekland och Egypten. Idag är palatset en del av Splits centrum med c:a 3.000 invånare innanför muren. Med vår svensktalande lokalguide ser vi de flesta av stadens sevärdheter.

Vi får också tid att på egen hand upptäcka stadens speciella charm och skönhet. På hamnpromenaden ”Rivan”, som är stadens medelpunkt för både turister och lokalbefolkning, kan man lätt fördriva flera timmar.

Lunch på egen hand i Split.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 8 Frukost. Vår buss tar oss längs den vackra kuststräckan till Splits flygplats. Vi gör ett stopp i Omis där vi kan ta en kopp kaffe.

Flyget avgår kl 12.50 till Arlanda, där vi landar kl 15.30

Pris: 11.750:-
Allt detta ingår:
   
– flyg Arlanda – Split t/r
– flygplatsskatter
– bussresor, vägavgifter
– plats i dubbelrum
– 7 frukostar,
– 4 luncher
– 7 middagar
– utflykter och entréer
– svensk/engelsktalande guide
– reseledare från Triangelresor

Enkelrumstillägg: 1.490:-
 

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!Länk: http://
            

Records 1 to 1 of 1


Triangelresor AB • Sturegatan 40 • 114 36 Stockholm • Tel 08-665 10 35 • info@triangelresor.se