nyckel
Våra resor |  Om oss |  Kontakt |  Beställ katalog | Grupper | Öppet köp
? 

bild


Madrid – Spaniens hjärta med Toledo
Världsberömd konst, pulserande folkliv och heta tapas

7 – 12 oktober
 
6 dagar
Madrid är en upplevelse! Här finns världsberömd konst, sprudlande folkliv, vackra boulevarder och storslagen arkitektur. Vi kommer till Toledo, en av Europas bäst bevarade medeltida städer, och Spaniens religiösa hjärta, och i Madrid besöker vi de världsberömda konstmuseerna Prado och Thyssen Bornemisza.

Dag 1 Vi flyger från Arlanda kl 11.45 direkt till Madrid med Norwegian och landar kl 15.45. Efter ankomsten gör vi, med svensktalande lokalguide, en panoramatur med buss för att få ett första intryck av staden.

Vi bor bra i ett trevligt och lugnt område på Hotel Conde Duque****, ett klassiskt och elegant hotell, beläget nära trevliga promenadstråk med många tapasbarer, caféer och restauranger. På hotellet finns gratis WiFi. Alla rum har AC, WC, dusch/bad, TV, minibar, hårtork samt säkerhetsbox.

Kom ihåg att ta med bekväma skor! Vi kommer att promenera en hel del under resan. Staden har ett väl fungerande tunnelbanenät som vi också kommer att utnyttja.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Frukost. Vi inleder dagen med en stadspromenad tillsammans med vår svensktalande lokalguide då vi kommer till många av Madrids sevärdheter. Längs den praktfulla huvudgatan Gran Via flanerar vi och känner stadens livliga puls. Vi ser Plaza Mayor, ett medeltida torg som en gång i tiden användes som tjurfäktningsarena. Idag är det en härlig plats med många uteserveringar.

Vi får se jättelika Plaza de España med det berömda monumentet tillägnat Cervantes. Vi ser även det imponerande kungliga slottet Palacio Real exteriört. Under turen gör vi ett stopp för att smaka på det typiska bakverket ”churros” med choklad på legendariska San Gines Chocolateria.
Turen avslutas med gemensam lunch på en trevlig restaurang med mat från det lokala köket.

På konstmuseet Thyssen Bornemisza finns en av världens främsta privata samlingar och vi ägnar eftermiddagen åt att se konst av de allra största. Här finns mästerverk av bland andra Dürer, Rembrandt, El Greco, Picasso, Monet och Van Gogh.

Middag på egen hand eller tillsammans med vår reseledare.

En kväll kommer vi att lyssna på en konsert. Vid tryckningen av katalogen är konsertprogrammet inte fastställt.

Dag 3 Frukost. Vi gör en utflykt till Toledo, en av Europas äldsta städer och Spaniens tidigare huvudstad. Staden ligger vackert belägen på en klippa omgiven av floden Tajo på tre sidor.

Här grundade Iberer och Kelter mycket tidigt en stad på det strategiska läget. Rom lyckades 193 f.Kr lägga under sig staden och man kan fortfarande se akvedukterna och ruiner av romerska villor. Sedan följde en rad invationer från olika folk. Toledo var huvudstad i det Visgotiska riket och från 700-talet blev staden en del av Kalifatet. I denna smältdegel av olika kulturer blomstrade staden. Här utbyttes idéer och olika vetenskaper utvecklades.

”De tre religionernas huvudstad” är ett annat epitet som staden bär. Här levde kristna, muslimer och judar i fredlig samexistens under många århundraden. Toledo är Iberiska halvöns kulturella och religiösa hjärta och Ärkebiskopsstift sedan 313.

Vi gör en guidad tur till fots i gamla stan med vår lokalguide och besöker bl.a. Katedralen från 1200-talet samt synagogan. Byggnaderna bär spår av de olika kulturer och religioner som funnits här genom seklerna. I Toledo levde och verkade den store målaren El Greco på 1500-talet. Vi besöker kyrkan Santo Tomé, där ett av hans mest kända verk finns.

I över två tusen år har smederna i Toledo tillverkat svärd, och stadens namn har kommit att bli synonymt med fint stål. Både Hannibals härar och de romerska legionerna använde svärd som smitts utmed floden Tajo.
I över tusen år har marsipan varit en specialitet för Toledo och den är värd att prova och köpa med hem.

Vi äter gemensam lunch och sedan finns tid att utforska Toledo på egen hand innan vi återvänder till Madrid med vår buss.

Middag på egen hand eller tillsammans med vår reseledare i kvarteren omkring de levande torgen Plaza del Mayo eller Plaza de Olavide, i närheten av hotellet.

Dag 4 Frukost. Idag har vi möjlighet att upptäcka Madrid på egen hand. Den som vill följer med reseledaren som inleder dagen med att besöka museet Reina Sofia som ligger i en vacker byggnad och har en imponerande samling konst med bl.a. Picassos berömda målning ”Guernica”.

Inga entréer ingår denna dag.

Middag på egen hand eller tillsammans med vår reseledare.

Dag 5 Frukost. Madrids främsta konstjuvel är Prado! Vår reseledare ger en kort introduktion om var man kan finna några av höjdpunkterna på museet.
Därefter har vi tid att på egen hand upptäcka detta världsberömda museum. I samlingarna ingår mästerverk av bland andra Goya, Velázquez, Raphael och Rembrandt.

Eftermiddagen på egen hand. De som vill följer med reseledaren som går till Parque del Retiro, en oas i centrala Madrid. Här kan vi se det vackra Palacio de Cristal exteriört samt Palacio de Velázquez som är en konsthall som visar utställningar med samtidskonst.

Gemensam middag på en trevlig restaurang.

Dag 6 Efter frukost har vi ett par timmar på egen hand då det finns tid att botanisera bland lokala specialiteter.

En god olivolja, Pata Negraskinka, en bit Manchego eller ett par mustiga Riojaviner, kan bli ett fint minne att ta hem från Spaniens hjärta – Madrid!

Vårt flyg avgår kl 14:45 och vi beräknas att landa på Arlanda kl 18.35.

Pris: 10.980:-
Allt detta ingår:
   
– flyg Stockholm – Madrid t/r
– flygplatsskatter
– bussresor
– T-banekort
– plats i dubbelrum
– 5 frukostar,
– 2 luncher
– 2 middagar
– utflykter och entréer
– svensk, engelsk lokalguide
– reseledarens tjänster

Enkelrumstillägg: 2.670:-
 

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!Länk: http://
            

Records 1 to 1 of 1


Triangelresor AB • Sturegatan 40 • 114 36 Stockholm • Tel 08-665 10 35 • info@triangelresor.se