Bilbao och San Sebastián

med Guggenheimmuseet

7 – 10 oktober    4 dagar    10.970:-


Bilbao representerar både det traditionella och det moderna Baskien och här talas ett av Europas äldsta och mest gåtfulla språk. Staden är ett Mecka för modern arkitektur och utmärker sig inom design, mode och gastronomi. Vi får visning av det världsberömda Guggenheimmuseet och gör en stadsvandring. Vi besöker också San Sebastián som är en elegant och charmig badort med vackra jugendhus.


Dag 1   Stockholm – Bilbao

Vår reseledare möter er på Arlanda. Vi flyger med KLM kl 11.30 via Amsterdam till Bilbao där vi landar kl 16.30. Vi möts av vår buss som tar oss direkt till klassiska Hotel Ercilla**** med flera restauranger, barer och en skön lobby. Alla rum har badrum, AC, TV, Wi-Fi.

Vi äter baskisk middag på en lokal restaurang nära hotellet.

Dag 2   Guggenheimmuseet

Med engelsktalande lokalguide gör vi en stadspromenad i Bilbao. Stadens centrum ligger i en dalgång på båda sidor om floden Nervion. Vi får se det bästa Bilbao har att bjuda på: Gamla stan – Casco Viejo – är hjärtat av staden med många välbevarade palats och ståtliga kyrkor, Plaza Nueva, ett torg kringbyggt med vackra valvbågar fyllda med barer och caféer samt den magnifika Santiago Katedralen, Plaza Moyua och den imponerande livsmedelsmarknaden La Ribera full med inhemska delikatesser.

På Museo Vasco, det historiska museet, får vi lära oss om regionen Baskiens långa och unika historia.

Vi äter gemensam klassisk baskisk lunch som består av smårätter, så kallade pintxos – små brödbitar med ett enormt urval av läckra pålägg upplagda på stora fat som delas av alla runt bordet.  Som traditionen bjuder besöker vi mer än en restaurang.

Med spårvagn tar vi oss lätt till Guggenheimmuseet, stadens mest välbesökta och populära sevärdhet, som öppnade 1997 och är skapat av den ansedda arkitekten Frank Gehry. Här hänger främst europeisk och amerikansk konst från hela förra seklet. Konsten i all ära, men även byggnadens utsida är ett mästerverk. Museet är utformad i ett marint tema täckt med titan som gör att det påminner om en båt som lagt till i hamnen. Vi ser de båda jätteskulpturerna, ”Puppy” hundvalpen klädd med blommor ritad av Jeff Koons och ”Maman”, en spindellik varelse av Louise Bourgeois.

Arkitekturintresserade från hela världen lockas i dag till Bilbao. Förutom Guggenheims signaturbyggnad finns många spännande byggnader ritade av vår tids stora arkitekter som Calatrava, Philippe Starck och Norman Foster.

För den som önskar stanna kvar efter visningen finns det gott om tid då museet stänger först kl 20.00.

Kvällen är fri för egna strövtåg och middag. Reseledaren ger gärna tips.

 

Dag 3   San Sebastián

Idag besöker vi San Sebastián, en vacker badort belägen vid en hänförande bukt längs Atlantkusten. Färden går delvis längs den dramatiska Biscayabukten.

Vi kommer fram till San Sebastián som vaktas av två frodiga berg på varsin sida om den vackra bukten. Med bussen tar vi oss upp på det ena berget från vars utsiktspunkt vi har ett bländande panorama över staden och kustlinjen. Bukten är också platsen för flera internationella surftävlingar.

Staden är berömd för sina gourmetrestauranger, de eleganta husen från La Belle Epoque, den årliga filmfestivalen och La Conchastranden som, med sin finkorniga vita sand, anses vara en av världens vackraste. Vi gör en stadsvandring med engelsktalande lokalguide för att bekanta oss med gamla stans vackra byggnader och dess intressanta historia.

Dagens lunch serveras på ett ciderhus, där vi får en provsmakning, av den lokalt producerade cidern.

Vi har lite fri tid innan vi återvänder till Bilbao på eftermiddagen.

På kvällen promenerar vi till en trevlig restaurang på gångavstånd från hotellet där vår avslutningsmiddag serveras.

 

Dag 4   Bilbao – Stockholm

Efter frukost lämnar vi hotellet och beger oss till flygplatsen.

Vårt flyg avgår kl 11.50 via Amsterdam och vi beräknas vara åter på Arlanda kl 16.40.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda - Bilbao t/r
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 3 Frukostar
 • 1 Lunch
 • 1 Pintxoslunch
 • 2 Middagar
 • Utflykter
 • Entréer
 • Visning
 • Lokala guider
 • Reseledarens tjänster

Pris: 10.970:-


Enkelrumstillägg: 1.895:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Tag med pass som är giltigt 6 månader efter resans hemkomstdag!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: