Blommornas och konstens Holland

16 - 20 april    5 dagar    13.550:-


När blomsterprakten är som störst reser vi till Holland och njuter av tulpaner i den sagolika blomsterparken Keukenhof. En hel dag ägnar vi åt Amsterdam – kanalernas, konstskatternas och diamanternas stad.

Vi besöker det berömda Kröller-Müller museet med en stor van Goghs samling. På Mauritshuis i Haag ser vi guldåldersmåleri och i den charmiga porslinsstaden Delft  besöker Vermeercentret som berättar om konstnären och 1600-talets Delft.

Dag 1   Arlanda – Haag

Vår reseledare Gabriella Berger möter er på Arlanda. Vi flyger direkt med SAS kl 08.15 till Amsterdam och beräknas landa kl 10.20.

Här väntar vår buss som tar oss till förnämliga Kröller-Müllermuseet där vi äter gemensam lunch vid ankomsten. Vi har tid att strosa runt i Hollands Louisiana som har ett stort antal verk av framför allt van Gogh men även Picasso, Léger och Mondrian samt en skultpturpark. Vid museet finns gratis cyklar för den som vill ge sig ut i nationalparken Hoge Veluwe, som omsluter museet.

På sen eftermiddag kommer vi till Park Hotel Den Haag ****, ett charmigt centralt beläget hotell, med små men välutrustade rum, som alla har WC och dusch/bad. Härifrån har vi promenadavstånd till många av stadens sevärdheter och i närområdet finns många restauranter, kafeer, butiker och konstgallerier.

Middag på egen hand eller i sällskap med vår reseledare.

 

Dag 2   Haag och Delft

Efter frukost gör vi en stadspromenad med skandinavisktalande lokalguide. Vi promenerar i området kring det Kungliga Palatset och diplomatkvarteren där vi ser många exempel på vacker arkitektur från olika perioder. Här ligger Binnenhof med parlamentet vars äldsta delar är från medeltiden.

Vi fortsätter stadsturen med buss och ser bl.a. Fredspalatset och fortsätter till den charmiga porslinsstaden Delft, med sina kanaler och vackra köpmanshus.

Vi tar en promenad längs stadens kanal som avslutas vid det stora torget. De som önskar kan äta lunch på någon av de trevliga restaurangerna.

Här levde en av de största konstnärerna från den holländska guldåldern, Johannes Vermeer 1632 – 1675. Han skapade några av de mest älskade målningarna i konsthistorien som “Flicka med pärlörhänge” och ”Kökspiga som häller upp mjölk”. Vi besöker Vermeercentret som berättar om konstnären, hans inspirationskällor och 1600-talets Delft. Här visas reproduktioner av alla hans målningar, så att man kan få en samlad bild av hans verk och hur han skapade dem. Endast 36 av hans verk har överlevt till idag och är spridda på museer i Europa och USA.

Vi får se en kopia av hans ateljé där vi kan se vilka färger och hjälpmedel han använde i sitt måleri. Sju av hans originalverk har vi möjlighet att se  under vår resa.

Delft är den stad i Holland som förknippas med det kända holländska porslinet. Dess historia går tillbaka till Ostindiska kompaniets dagar, då krukmakare i staden kopierade det blåvita kinesiska porslinet, som kom in i landet med fartygen. Vi besöker en av de två ännu verksamma fabrikerna med guide.

På återvägen till Haag stannar vi till i badorten Scheveningen för att känna på atmosfären och för att kunna jämföra med hur det såg ut under 1880-talet, när vi senare besöker Panorama Mesdag.

Gemensam middag på en trevlig restaurang i närheten av vårt hotell.

 

Dag 3   Amsterdams kanaler och Rijksmuseum

Med vår buss åker vi till Amsterdam. Här gör vi en båttur på de berömda kanalerna, som till en viss del ersatt det traditionella gatunätet. Under den audioguidade turen ser vi Amsterdams vackra hus med rikt utsmyckade gavlar och fasader.

Tid ges för lunch på egen hand eller med reseledaren och därefter besöker vi Rijksmuseum. Här kan vi se verk av de stora 1600-talskonstnärerna.

Rembrants ”Nattvakten” har monterats ned och placerats i en glaskammare i en av salarna, där en lång och omfattande restaurering nu kommer att göras inför publik och på nätet.

Projektet väntas pågå i ett år och görs dels för att bevara tavlan, dels för att forska i vilken teknik Rembrandt använde vid skapandet av sitt mästerverk.

De som är intresserade av diamanter och hur man slipar dem kan följa med reseledaren till ett diamantsliperi där man får en visning.

På sen eftermiddag promenerar vi till vår buss och återvänder till Haag.

Middag på egen hand.

 

Dag 4   Konstmuseer i Haag

Den som vill kan inleda dagen med en morgonpromenad i det Kungliga palatsets trädgård som ligger granne med hotellet.

På förmiddagen går vi till museet Panorama Mesdag, där världens största panoramamålning finns. Den visar hur badorten Scheveningen såg ut år 1880. Det var platsen där kungligheter, adel och de rika roade sig och badade under sommarsäsongen.

Vi fortsätter till det världsberömda konstmuseet Mauritshuis där den kungliga konstsamlingen med över 800 verk finns. Här kan vi se verk av Rembrant, Rubens, Hals och Vermeer.
Resten av dagen är fri de som vill kan
följa med reseledaren på en promenad för att se delar av Haag vi inte sett tidigare.

Vi äter en gemensam avslutningsmiddag på en restaurang nära hotellet.

 

Dag 5   Keukenhof Blomsterfält

Idag ägnas dagen åt den enastående vackra blomsterparken Keukenhof, som bjuder oss på en skönhetsupplevelse utan motstycke.

Här planteras över sju miljoner blomlökar varje år. I trädgårdarna och de fyra paviljongerna hittar vi förutom tulpaner även hyacinter, påskliljor, orkidéer, rosor, nejlikor, irisar, liljor och många andra blommor. Färg- och doftrikedomen är överväldigande.

Vi kan i lugn och ro beundra Keukenhofs alla blommor och de vackra blomsterarrangemangen i växthusen. Parken har flera restauranger och caféer, som serverar både lättare rätter och smörgåsar.

På sen eftermiddag tar bussen oss till flygplatsen. Vi flyger direkt med SAS kl 18.55 till Stockholm och beräknas landa kl 21.00.

 

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Amsterdam t/r
 • Flygskatt, flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 4 Frukostar
 • 1 Lunch
 • 2 Middagar
 • Kanaltur
 • Utflykter och entréer
 • Lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 13.550:-


Enkelrumstillägg: 2.400:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: