Bohuslän – ett saltstänkt landskap

9 - 12 juni    4 dagar    7.590:-


Liksom Evert Taube, ger vi Dig en inbjudan till Bohuslän. I sommaridyllen Marstrand får vi en intressant guidning. I Lysekil besöker vi Havets Hus där vi kan se vilka fiskar som döljer sig under västerhavets yta. Vi kommer till fiskelägena Smögen och Fjällbacka och på hemväg besöker vi Lars Lerins Sandgrund. Vi bor på Hotell Bohusgården som ligger med utsikt över Byfjorden i Uddevalla. På nedresan besöker vi Kinnekulle och Husaby kyrka.

Dag 1   Stockholm – Uddevalla
Avresa kl 09.00 från Cityterminalen i Stockholm med buss. Vi styr kosan till Karlslunds herrgård strax utanför Örebro där vi äter en god lunch i trevlig miljö.

Vi tar vägen över Kinnekulle för att kunna njuta av utsikten och här ges det möjlighet att ta en fika.

Vi gör också ett besök vid Husaby kyrka från 1000-talet, innan vi fortsätter mot Västkusten.

I Bohusläns vackra innerskärgård ligger Uddevalla, omgivet av kala klippor, salt hav, fjäll med frodiga skogar och rik grönska.

Vid ankomsten börjar vi med att besöka Bohusläns museum. Här finns en konsthall där vi kan se konstverk av bl.a. Zorn och Liljefors. Men här finns också andra intressanta utställningar med allmogeföremål från Bohuslän som visar fiskarnas vardag förr i tiden.

Vi fortsätter till Hotel Bohusgården, som är ett modernt, förstklassigt hotell som ligger vackert med utsikt över Byfjorden och den fascinerande bron.
Alla våra rum har utsikt mot fjorden och de fräscha, ljusa rummen har WC, bad/dusch och TV samt WiFi. Hotellet är kontant- och rökfritt.

Gemensam middag på hotellet.

 

 

Dag 2   Marstrand
Idag beger vi oss med bussen till sommarön Marstrand. Med vår lokalguide promenerar vi genom trånga kullerstensgränder, ser Carlstens Fästning och det eleganta, sirliga Societetshuset.

Efteråt äter vi gemensam lunch och har därefter tid på egen hand.

Gemensam middag på hotellet.

Efter middagen kan man strosa längs den vackra strandpromenaden utanför hotellet. Trädäcket smyger sig runt de de branta bergväggarna längs havslinjen och är Uddevallas stolthet.

Dag 3   Lysekil – Smögen – Fjällbacka
Idag reser vi ut i kustbandet, första besöket blir i Lysekil på Havets Hus, ett spännande havsakvarium, där man kan se vilka fula fiskar som döljer sig under västerhavets yta.

 

 

I fiskeläget Smögen, har räkfisket mycket gamla anor och färska Smögenräkor är så förknippade med staden att räkan finns på kommunvapnet. Här får vi tid att njuta av miljön, titta in i de små bodarna och att äta lunch.

Vi fortsätter mot Fjällbacka där bussen släpper av oss vid Ingrid Bergmans torg och vi kan strosa runt i byn, njuta av atmosfären, kanske ta en glass och eventuellt titta in i den lilla kyrkan, stadens landmärke.

På kvällen är vi tillbaka på Bohusgården och äter gemensam middag.

Dag 4   Lerins Sandgrund
Nu lämnar vi Bohuslän för denna gång och reser norrut mot Karlstad.

I trakten av Åmål blir det ett kortare stopp innan vi kommer fram till Karlstad och Sandgrund, som idag är Lars Lerins permanenta konsthall. Idag räknas Lars Lerin som en av Nordens främsta akvarellister, känd för sina dramatiska och mystiska skildringar av den nordiska naturen. Vi äter en lättare lunch i Sandgrunds café och får därefter en uppskattad visning av hans verk och får höra om hans författarskap.

Vi fortsätter vår hemresa och stannar och dricker eftermiddagskaffe i Arboga. Vi beräknas vara i Stockholm vid 19-tiden.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Bussresor enligt program
 • Plats i tvåbäddsrum med utsikt över Byfjorden
 • 3 Frukostar
 • 2 Luncher
 • 1 Lättlunch
 • 3 Middagar
 • 1 Kaffemål
 • Utflykter och entréer
 • Färja till Marstrand t/r
 • Lokalguide på Marstrand
 • Visning av Sandgrund
 • Reseledarens tjänster

Pris: 7.590:-


Enkelrumstillägg: 990:-

Öppet köp t. o. m. 65 dagar före avresa!

Entré till spaavdelningen kostar 195:- för hela vistelsen.

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: