Bohuslän – ett saltstänkt landskap

med Marstrand, Smögen och Lars Lerins Sandgrund

14 – 17 juni    4 dagar    7.950:-


Liksom Evert Taube, ger vi Dig en inbjudan till Bohuslän. I sommaridyllen Marstrand får vi en intressant guidning. I Lysekil besöker vi Havets Hus där vi kan se vilka fiskar som döljer sig under västerhavets yta. Vi kommer till fiskelägena Smögen och Fjällbacka och på hemvägen besöker vi Lars Lerins Sandgrund och Gustav Frödings Alsters herrgård.Vi bor på Hotell Bohusgården som ligger med vacker utsikt över Byfjorden i Uddevalla. 

Dag 1       Stockholm – Uddevalla

Avresa kl 09.00 från Cityterminalen i Stockholm med buss. Vi styr kosan till Karlslunds herrgård strax utanför Örebro där vi äter en god lunch i trevlig miljö.Vi tar vägen över Kinnekulle för att kunna njuta av utsikten och här ges det möjlighet att ta en fika. Vi gör också ett besök vid Husaby kyrka från 1000-talet, innan vi fortsätter mot Västkusten.

I Bohusläns vackra innerskärgård ligger Uddevalla, omgivet av kala klippor, salt hav, fjäll med frodiga skogar och rik grönska. Vi börjar med att besöka Bohusläns museum.

Här finns en konsthall där vi kan se konstverk av bl.a. Zorn och Liljefors men även nutida konst. Här finns också andra intressanta utställningar som bl.a. visar fiskarnas vardag förr i tiden.

Vi fortsätter till Hotel Bohusgården****, som är ett modernt, förstklassigt hotell som ligger vackert med utsikt över Byfjorden och den fascinerande bron.

Alla våra rum har utsikt mot fjorden och de fräscha, ljusa rummen har bad/dusch, toalett och TV samt WiFi. För ett tillägg kan man nyttja Spa-anläggningen. Hotellet är kontant- och rökfritt.

Gemensam middag på hotellet.Dag 2       Marstrand

Idag beger vi oss med bussen till sommarön Marstrand. Med vår lokalguide promenerar vi genom trånga gränder med kullersten, ser Carlstens Fästning och det eleganta, sirliga Societetshuset. Efteråt äter vi gemensam lunch och har därefter tid på egen hand.

Gemensam middag på hotellet.

Efter middagen kan man promenera på trädäcket utanför hotellet som löper runt de branta bergväggarna längs havslinjen och som är Uddevallas stolthet. Den 9 km långa promenaden fick 2009 Vackra vägars pris.Dag 3        Lysekil – Smögen – Fjällbacka

Idag reser vi ut i kustbandet, första besöket blir i Lysekil på Havets Hus, ett spännande havsakvarium, där man kan se vilka fula fiskar som döljer sig under västerhavets yta.I fiskeläget Smögen, har räkfisket mycket gamla anor och färska Smögenräkor är så förknippade med staden att räkan finns på kommunvapnet.

Här får vi tid att njuta av miljön, titta in i de små bodarna och att äta lunch.
Vi fortsätter mot Fjällbacka där bussen släpper av oss vid Ingrid Bergmans torg och vi kan strosa runt i byn, njuta av atmosfären, kanske ta en glass och eventuellt titta in i den lilla kyrkan, stadens landmärke.På kvällen är vi tillbaka på Bohusgården och äter gemensam middag.

Dag 4        Lerins Sandgrund

Nu lämnar vi Bohuslän för denna gång och reser norrut mot Karlstad. Vi gör ett kortare stopp innan vi kommer fram till Karlstad och Sandgrund, som idag är Lars Lerins permanenta konsthall. Lars Lerin räknas som en av Nordens främsta akvarellister, känd för sina dramatiska och mystiska skildringar av den nordiska naturen.


Vid ankomsten får vi kaffe och kaka i Sandgrunds café och får därefter en uppskattad visning av hans verk och får höra om hans författarskap.

 

Vi fortsätter mot Alsters Herrgård, en 1700-tals herrgård i vacker naturmiljö och med utsikt över Vänern, där vi äter lunch.
Här föddes Gustaf Fröding 1860 och herrgården drivs idag som en minnesgård över den store skalden.
Vi kan också titta in i flyglarna där man har försäljning av bl.a. Värmländskt hantverk av högsta kvalitet.

Vi fortsätter vår hemresa och gör ett kortare stopp i Arboga. Vi beräknas vara i Stockholm vid 19-tiden.

Covid-19 kan komma att påverka resan och ändringar av programpunkter kan behöva göras.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • reseledarens tjänster
 • utflykter och entréer
 • lokalguide i Marstrand
 • visning av Sandgrund
 • plats i tvåbäddsrum med utsikt över Byfjorden
 • bussresor enligt program
 • färja till Marstrand t/r
 • 3 frukostar
 • 3 luncher
 • 3 middagar
 • 1 kaffemål
Enkelrumstillägg: 1.050:-

Pris: 7.950:-


Utskriftsvänlig PDF 

Gratis avbokning  t.o.m.
45 dagar före avresan!


Hotellet är kontant- och rökfritt. Det kostar 195:- p.p. för att få tillgång till Spaavdelningen under vistelsen.

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm