Bornholm – Solskensön

31 augusti - 3 september    4 dagar    10.850:-


På Bornholm möts vi av långa vita sandstränder och magnifika klippformationer. Läget i Östersjön gör att ön har ett milt klimat och här finns växter man annars bara finner på sydligare breddgrader. Våra utflykter går till idylliska småstäder, konsthantverkare, öns unika konstmuseum och Hammershus ruin. Vi äter nyrökt fisk, provar havtorn och bjuds på en härlig grillafton. Vi flyger till Malmö och tar båt från Ystad till Rönne, där vi bor på Griffen Spa Hotel****. Här har vi nära till sandstranden – så ta med baddräkten!

Dag 1   Stockholm – Rönne
Reseledaren möter er på Arlanda och vi flyger kl 09.30 med SAS till Sturup där vi landar kl 10.35.

Vi gör en tur med bussen och äter gemensam lunch innan vi fortsätter till Ystad där färjan till Bornholm avgår kl 15.30. Efter ankomsten till Rönne 16.50 åker vi den korta biten med buss till vårt hotell. Griffen Spa Hotel**** har en härlig terrass med panoramautsikt över Östersjön och anses vara en av de bästa utsikterna på hela Bornholm. Våra rum har dusch, WC, TV, hårtork, WIFI och en underbar balkong med havsutsikt. Det är en grandlitsäng med två madrasser och uppbäddningar i rummet.

Som gäst har du fri tillgång till en av nordens mest omtyckta spaanläggningar. Mer information på dag 4. Bara 300 meter från hotellet finns en liten sandstrand, så ta med badkläder!

Vi äter gemensam middag i matsalen med en magnifik vy över Östersjön.

 

 

Dag 2   Södra Bornholm, Grillafton
Vi gör en gemensam promenad i Rönne med reseledaren. I de gamla kvarteren möts vi av vackra korsvirkeshus, krokiga kullerstensgator och köpmansgårdar. Tid ges att äta lunch och upptäcka Rönne på egen hand.

Efter lunch åker vi tvärs över ön till den lilla hamnstaden Svaneke. Det är en charmig stad med vackra trädgårdar och många små butiker och hantverkare. Här har vi lite tid innan färden fortsätter söderut. Vi åker längs kusten och njuter av vackra vyer och närheten till havet.

Vi besöker havtornsplantagen Höstet, där vi får en visning och provsmakning av havtorn.

Vi stannar till i Dueodde där vi möts av den vita sandstranden. Här är sanden så fin att den förr användes vid tillverkning av timglas. Naturen präglas av härlig strand, tallskog, kuperad terräng och dyner. De som vill kan gå högst upp i fyren där man har en storslagen utsikt över kustområdet och södra Bornholm.

Dagen avrundas på vingården Lille Gadegård där vi upplever en trevlig och annorlunda grillafton.

 

 

Dag 3   Norra Bornholm
I dag fortsätter vi utforska ön och färden går norrut. På Bornholms nordspets ligger de imponerande ruinerna efter fästningen Hammershus, Nordeuropas största borgruin. Om det är god sikt kan man se ända till Sverige från ruinen. Intill fästningen ligger ett besökscentrum som berättar om dess intressanta historia.

Lunch intar vi på Nordbornholms fiskrökeri i Allinge med utsikt över Östersjön. Det är en underbar liten restaurang längst ut på klipporna.

Färden går vidare mot Gudhjem, en charmig by med smala gator och vackra korsvirkeshus. Redan på 1800-talet vallfärdade konstnärer hit för att uppleva det speciella ”Gudhjemsljuset”.

Vi besöker även Bornholms arkitektoniskt intressanta konstmuseum. Här finns verk av kända Bornholmskonstnärer så som Oluf Høst, Edvard Weie och Kræsten Iversen. Samlingarna betonar lokalt måleri, skulptur och konsthantverk, från 1800-talets början fram till nutid. Här visas även intressanta temautställningar inom konst, design och konsthantverk.

Vi ser också de vackra Heligdomsklipporna, som är en av Danmarks största natursevärdheter. På återresan till Rönne besöker vi Österlars, Danmarks största rundkyrka.

Middag på egen hand i Rönne. Det är enkelt att promenera in till stadens centrum, c:a 15 minuters gångväg.

 

 

Dag 4   Rönne – Stockholm
Efter en skön frukost har vi en ledig förmiddag att strosa runt i Rönne stad på egen hand. Varför inte passa på att njuta av hotellets härliga Spa med tre olika bastur med avslappnade musik, inomhusbassäng med massagestrålar och bubbelpool utomhus med fantastisk utsikt över Östersjön.

Vi äter en gemensam lunchbuffé på hotellet. På eftermiddagen åker vi med buss till färjeterminalen. Färjan lämnar Rönne kl 16.30 och ankommer Ystad kl 17.50.

Här möter oss bussen för att ta oss till Malmö/Sturups flygplats. Vårt flyg till Arlanda avgår kl 20.05 med SAS och vi beräknas landa kl 21.10.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – Sturup t/r
  • Färja Ystad – Rönne t/r
  • Plats i dubbelrum med havsutsikt och balkong.
  • Bussresor
  • 3 Frukostar
  • 3 Luncher
  • 2 Middagar
  • Havtornsprovning
  • Utflykter och entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 10.850:-


Enkelrumstillägg: 1.790:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: