Följ med till charmiga Lissabon i höst!

9 – 13 oktober    5 dagar    (13.490:- 2020)


Följ med till Lissabon – en av Europas mest trendiga huvudstäder med en härlig atmosfär! Så här års är klimatet behagligt, med temperaturer runt 23 grader. 
Vi besöker sevärdheter i staden och gör utflykter i omgivningen som det kungliga sommarpalatset i Sintra. En dag ägnar vi det genuina Portugal, med vacker havsnära natur i nationalparken Arrábida, Azulejos – målade kakelplattor och ett vingårdsbesök. 

 

 

Dag 1      Stockholm – Lissabon

Vårt direktflyg avgår med SAS från Arlanda kl 13.35 och beräknas anlända kl 17.00 lokal tid till Lissabon.
Vi bor i den historiska stadsdelen Baixa på Hotel Mundial****  som ligger nära Rossiotorget där man enkelt når stadens sevärdheter med tunnelbana, buss och spårvagn.

Hotellet är nyrenoverat med eleganta rum som har WC, badrum, luftkonditionering och gratis WiFi. Hotellet restaurang och en takterrass med fantastisk utsikt över staden.

Vi bjuds på en välkomstdrink och äter sedan gemensam middag på hotellets restaurang med panoramautsikt över staden och borgen São Jorge.

 

 

Dag 2     Stadsrundtur i Lissabon

Med svensktalande lokalguide gör vi en stadsrundtur till fots och med buss som inleds med stadsdelen Belém, känd för sina vackra byggnader och trädgårdar. Vi ser utsidan av Jerónimosklostret grundat år 1499 till minne av Vasco da Gamas upptäckt av sjövägen till Indien. Den fantasifulla arkitekturen är inspirerad av upptäcktsresorna. Vi fortsätter till Belémtornet där resorna startade och som blivit en symbol för Lissabon.

 

Över floden Tejo ser vi den imponerande 25 aprilbron och på motsatta stranden kan vi blicka mot den enorma kristusstatyn, som vi så väl känner igen från Rio de Janeiro. Vi fortsätter till det internationellt kända konstmuseet Gulbenkian som skapades av den armeniske oljemiljardären Calouste Gulbenkian. Han köpte under sitt liv de förnämligaste konstföremål som gick att hitta till sin samling, bl.a. från Hermitaget i S:t Petersburg. Lokalguiden visar oss runt i museet.

Lunch serveras på en traditionell restaurang nära hotellet.

Efter lunch gör vi en promenad i det charmiga Alfama som kännetecknas av branta kullerstensgator och smala vindlande gränder. Stadsdelen klarade sig oskadd under jordbävningen 1755 och de gamla kvarteren är välbevarade. Här finns mängder med butiker, restauranger och barer.

Kvällen är ledig för egna aktiviteter och middag på egen hand. Reseledaren kan ge tips och förslag och rekommenderar gärna någon Fadoklubb.

 

 

Dag 3     Marknad i Setúbal, kuststaden Sesimbra och vinprovning

Denna dag tillägnar vi det traditionella Portugal. Söder om Lissabon hittar vi staden Setúbal, där vi besöker den lokala marknaden och kan inhandla färska lokalproducerade varor. Här möter vi den äkta portugisiska atmosfären och ser färgstarka grönsaker i diskarna.

Mellan Setúbal och Sesimbra ser vi den berömda nationalparken Arrábida, med sina vackra grönklädda kullar, vita klippor och det vidsträckta blå havet. Vid strandpromenaden i Sesimbra äter vi gemensam lunch.

 

Portugal är berömt för sina vackra kakelplattor och efter lunchen besöker vi en kakelfabrik, för att på plats få höra om tillverkningen och se det vackra dekorationsmåleriet.

Vi avslutar utflyktsdagen med ett besök hos en lokal vinodlare i området och provar några viner, bl.a. det berömda söta dessertvinet Moscatel.

Middag på egen hand.

 

 

Dag 4    Sintra och Cascais

Idag beger vi oss väster ut mot Sintra, en sagolik liten stad med anor från 1100-talet, omgärdad av en mäktig naturpark och höga berg. Sintra är unikt med sina många palats, villor och trädgårdar från 1800-talet, då staden nådde sin höjdpunkt som sommarstad bland noblessen i Lissabon.

Vi besöker det kungliga sommarpalatset, ett unikt medeltida slott som var mycket populärt hos portugisiska kungafamiljen. Vi får se palatsets ståtliga interiör, med vackert dekorerade rum och intressanta historia.

Vår lunch serveras på en lokal restaurang i Sintra innan vi far vidare till Cabo da Roca, Europas västligaste punkt. Från berget med det karaktäristiska fyrtornet har vi en enastående utsikt ut över Atlanten.

Vi fortsätter mot staden Cascais på den portugisiska Rivieran där vi gör en gemensam promenad. Från början var staden en pittoresk fiskeby, men omvandlades på 1800-talet till en ståtlig semesterort med besökare från flera av Europas kungafamiljer och blev ett riktigt inneställe under andra världskriget. Staden är fortfarande en uppskattad semesterort med vacker strandpromenad, eleganta villor och små trånga gränder med trevliga butiker.

På kvällen intar vi vår avslutningsmiddag på en lokal restaurang.

Dag 5     Lissabon – Stockholm

Efter frukost lämnar vi hotellet och åker till flygplatsen.

Direktflyget med TAP avgår kl 12:50 till Stockholm och vi beräknas landa kl 18.10 på Arlanda.

 

Covid-19 kan komma att påverka resan och ändringar av programpunkter kan behöva göras.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Lissabon t/r
 • Flygskatt, flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 4 Frukostar
 • 3 Luncher
 • 2 Middagar
 • 1 Välkomstdrink
 • 1 Vinprovning
 • Utflykter, visningar och entréer
 • Svensk lokalguide
 • Reseledarens tjänster
Enkelrumstillägg:

Pris: (13.490:- 2020)


Gör en förhandsbokning nu och bestäm om du vill stå kvar på resan när vi skickar ut bekräftelsen med 2021 års pris.

 


Lissabon och Sintra är kuperade städer, så tänk på att ta med bra promenadskor!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm