Följ med till Mallorca när mandelträden blommar

1 – 8 mars    8 dagar    16.550:-


Våren är en fantastisk tid att resa till Mallorca, med behagliga temperaturer och blomstrande mandelträd. Under vår avkopplande resa får vi bl.a njuta av magnifika naturscenerier, historiska platser, pittoreska byar, Chopins Valldemossa och Miró museet. Vi bor i Palma med skön storstadspuls, historiska byggnader, den berömda hamnpromenaden och den magnifika katedralen. Vår bas är boutiquehotellet M House som ligger mitt i gamla stan.

Dag 1      Stockholm – Palma

Reseledaren möter er på Arlanda.Vi flyger med SAS kl 08.15 och landar kl 11.55 i Palma. Här väntar vår buss för att ta oss den korta sträckan till vårt hotell som ligger på en gågata i gamla stan omgivet av medeltida palats. Vi får ta bagaget de sista 150 metrarna då bussen inte får stanna vid hotellet.

M House**** är ett nyrenoverat charmigt hotell med 33 rum, en à la carte restaurang med Medelhavskök och en charmig innergård. Alla rum har privat badrum med dusch, slippers och badrock, AC och värme, kaffemaskin samt gratis WiFi. Bara runt hörnet ligger shoppinggatan Carrer San Miguel som mynnar ut på Plaça Major efter bara 400 m.

Efter att ha bekantat oss med hotellet, gör vi en gemensam promenad med reseledaren genom gamla stan som avslutas vid en restaurang där vi äter middag. Måltiden består av ett flertal tapas, givetvis med det typiska ”pa amb oli” (bröd med tomat och vitlök) och avslutas med kaffe och dessert.
Vi promenerar tillbaka till hotellet.

Dag 2       Vingård och Randaberget

Vi lämnar Palma med buss och vår svensktalande lokalguide. Vi besöker en bondemarknad mitt på ön där man kan köpa lokalproducerade livsmedel, secondhand prylar, hantverk m.m.

Efter ett trevligt stopp med många fynd fortsätter vi till den familjeägda vingården Mesquida Mora som producerat vin i fyra generationer.

Vi får visning av gården och provar deras ekologiska viner samt äter en lätt lunch med lokalproducerade produkter. På återvägen mot Palma stannar vi till vid Randaberget, en av öns mest heliga platser. På berget ligger flera kloster dit människor från hela världen har vallfärdat i över 600 år.

Vi gör en lätt vandring upp till toppen där vi besöker Cura klostret, med en magisk utsikt över Mallorca.
Här ges tid för en stunds avkoppling och eftertanke.

Middag på egen hand i Palma.

Dag 3       Palma – Marivent – Miró

Idag lär vi känna huvudstaden Palma ordentligt med lokalguide.

Vi börjar med en stadspromenad som tar oss genom gamla stan, förbi matmarknader och kyrkor, ser de gamla judiska kvarteren och avslutar vid den berömda Katedralen.
Mitt på dagen bryter solen igenom de vackra rosettfönstren och fyller koret med ett imponerande ljus, så vi hoppas på en solig stund när vi besöker Katedralen.

En typisk mallorkinsk lunch avnjuts där dryck ingår.
Mätta och belåtna tar oss vår buss till Castillo de Bellver som uppfördes i början av 1300-talet. Borgen ligger på en klippa med magnifik utsikt över Palma.Vårt nästa stopp blir vid det kungliga sommarpalatset där nuvarande kung Felipe VI med familj tillbringar somrarna. Palatset Marivent, ligger underbart beläget på en kulle precis över stadens hamninlopp. Den stora parken har har spännande växtlighet och vackra skulpturer.

Dagen avslutas med ett besök på Joan Miró stiftelsen. Museet ligger på en naturskön plats inne i Palma som Miró älskade. Här levde och verkade han under nästan 30 år fram till sin död 1983.
Pilar och Joan Miró stiftelsen grundades 1981 när artisten och hans hustru, donerade studion, alla dokument och verk till Mallorca stad.

Middag på egen hand, reseledaren ger gärna tips.

Dag 4       Dag för egna strövtåg

En dag att på egen hand upptäcka Palma och dess omgivningar.

Reseledaren hjälper till med förslag på aktiviteter och arrangerar om intresse finns, en utflykt till bergsbyn Soller med veterantåg eller lokalbuss. Ingår inte i resans pris.

Middag på egen hand.

Dag 5       Valldemossa

På morgonen åker vi med lokalguide och buss norrut till den pittoreska byn Valldemossa inbäddad mellan höga berg och i en grönskande natur. På de branta klippväggarna trängs oliv- och tusentals mandelträd som vi hoppas ska blomma just då.

Vi promenerar genom byns smala gränder och ser de unika stenhusen. Valdemossa anses vara en av de vackraste byarna på Mallorca.

Under en mycket kall och fuktig vinter 1838 – 39 bodde den franska författarinnan George Sand med sina barn och sin älskare Frédéric Chopin i Kartusianklostret.
Chopin led av tuberkulos och var mycket sjuk, men var samtidigt mycket produktiv och skrev bland annat ”Regndroppspreludiet” en titel som anspelar på det tröstlösa väder som rådde.
Vi äter gemensamt en trevlig tapaslunch i närheten.
På eftermiddagen kommer vi till herrgården Son Marroig. Vi besöker boningshuset, den exotiska trädgården och ser den berömda paviljongen med en magnifik utsikt.

Paviljongen är byggd i vit Carraramarmor och har åtta joniska kolonner som genom åren har blivit den mest populära platsen på ön för bröllop.

Middag på egen hand

Dag 6       La Granja d’Esporles

Efter avslutad frukost åker vi en halvtimmes resa med buss och lokalguide, upp i bergen för att besöka en historisk lantegendom.
Platsen var av stort värde för både romare och morer. På 1200-talet byggdes ett cistercienserkloster som senare såldes och byggdes om till en bondgård. Idag är den ståtliga herrgården med sina vackert utsmyckade rum ett museum över Mallorcas historia och hantverk.
Vi får en visning som avslutas med en provsmakning av gårdens produkter, korv, ost, marmelad och vin.

Vi är tillbaka i Palma kl 13.00 och har tid för lunch och egna aktiviteter.

Middag på egen hand, reseledaren ger gärna tips.

Dag 7      Ledig dag

Sista dagen i Palma med tid för egna strövtåg och aktiviteter. Reseledaren hjälper till med förslag på aktiviteter.
Om man vill shoppa de sista sakerna så ligger det stora varuhuset El Corte Inglés och livsmedelsmarknaden l’Olivar nära hotellet. Marknaden är öppet på förmiddagarna och här kan man inhandla lokala specialiteter.

Kanske lockar ett besök på konstmuseet Es Baluard, ett museum för modern och samtida konst, tjugo minuters promenad från hotellet. Museet har en stor konstsamling med verk från slutet av 1800-talet fram till idag och innehåller målningar, skulpturer, fotografier, installationer samt videos. Här finns verk av bl.a. Picasso, Braque och arkitekten Santiago Calatrava, berömd för bl.a. sin Turning Torso i Malmö.

På kvällen samlas vi för en gemensam middag i en lokal restaurang nära hotellet.

Dag 8      Palma – Stockholm

Idag är det dags att lämna Mallorca och vi åker med bussen till flygplatsen. Kl 12.45 flyger vi med SAS direkt till Arlanda där vi beräknas landa kl 16.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  •  flyg Stockholm – Palma t/r
  •  flygskatt, flygplatsskatter
  •  bussresor enligt program
  •  plats i tvåbäddsrum
  •  7  frukostar
  •  3  luncher, 2  middagar
  •  1  vinprovning med tilltugg
  •  utflykter, visningar, entréer
  •  svensktalande lokalguide
  •  reseledarens tjänster
 Enkelrumstillägg: 4.150:-

Pris: 16.550:-


Utskriftsvänlig PDF  

Tillägg för större dubbelrum 480:- p.p.

Standardrum 22 kvm

Superior room 26 kvm

Öppet köp på resan fram

t.o.m. 66 dagar före avresan.


Vi går i kuperad terräng så ta med bekväma promenadskor!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm