Gotland i försommartid med konstrunda

29 maj - 1 juni    4 dagar    7.390:-


Konstrundan på Gotland lockar varje år många konstintresserade. Här bjuder många av Gotlands konstnärer och konsthantverkare in till sina öppna ateljéer. Vi tar oss runt från norr till söder och besöker ateljéer och gallerier. Vi får visning av Ingmar Bergman centret på Fårö och konstnärshemmet Brucebo samt besöker konstnären Lars Jonssons museum.

Dag 1   Nynäshamn – Visby
Vår reseledare finns på plats i Nynäshamn i Destinations Gotlands färjeterminal från kl 10.15.

Obs! Inpasseringen stänger kl 11.05.

En direktbuss avgår kl 09.40 från Cityterminalen i Stockholm till färjeterminalen i Nynäshamn. Biljett till direktbussen köpes av "Båtbussarna" på Cityterminalen. Alternativt kan man ta pendeltåg till Nynäshamns station som ligger c:a 200 meter från färjeterminalen.

Färjan till Visby avgår kl 11.25 och vi beräknas vara framme kl 14.55. Vi har platser i aktersalongen och ombord finns restaurang och café.

I Visby väntar vår buss och kör oss till Clarion Hotel Wisby som är ett förstklassigt hotell, perfekt beläget i Visbys medeltida stadskärna. Alla rum har WC, dusch/bad, WiFi, luftkonditionering och TV.

Vi lämnar våra väskor på rummen och tar därefter en kort promenad till Konstmuseet, där vi får en privat visning av konstrundans samlingsutställning.

Middag serveras på hotellet.

Dag 2   Södra Gotland
Efter frukosten reser vi med buss längs vackra kustvägar söderut mot Gotlands sydligaste udde. På vägen söderut gör vi stopp hos någon konstnär som deltar i konstrundan.

Vid Hoburgen stannar vi för att beundra utsikten och raukarna. Här finns en av öns mest kända raukar, Hoburgsgubben. För att se ”gubben” med näsan måste man ta sig nedanför rauken och få siluett mot himlen.

I närheten ligger Körsbärsgården, där Marita och Jon Jonsson låtit bygga konsthall och skulpturgalleri omgivna av en skulpturpark som öppnar sig mot den omgivande naturen och havet.

Under dagen äter vi gemensam lunch.

I Vamlingbo prästgård har konstnären Lars Jonsson ett museum. Hans konstnärskap präglas av passionen för fåglar och deras miljöer. Vi får se konstnärens oljemålningar, akvareller och skisser.

Innan vi åker tillbaka till hotellet besöker vi ytterligare någon konstnär som deltar i konstrundan.

Middag serveras på hotellet.

Dag 3   Fårö
Idag går färden norrut till Fårö som med sin säregna natur, underbara stränder och imponerande raukar, bjuder oss på enastående naturupplevelser. På vår väg upp mot Fårö stannar vi till och besöker några konstnärer som deltar i konstrundan.

Vi tar färjan över till Fårö och gör en liten rundtur genom det karga landskapet med glesa tallskogar, hedmarker och de karaktäristiska kalkstenshusen. Vi besöker Bergmancentret där vi får en guidad visning och tittar på utställningen om Ingmar Bergmans livsgärning och konstnärskap.

Ingmar Bergman kom första gången till Fårö en stormig aprildag 1960, för att motvilligt leta efter en inspelningsplats till ”Såsom i en spegel”. Själv hade han tänkt sig Orkneyöarna, men mötet med Fårö satte djupa och omedelbara spår. Här levde och verkade han under fyrtio år av sitt liv, fram till sin död 2007.

På vägen tillbaka mot Visby besöker vi någon av konstrundans konstnärer.

Under dagen äter vi gemensam lunch och vår middag serveras på hotellet.

Dag 4   Brucebo – Nynäshamn
På förmiddagen besöker vi konstnärshemmet Brucebo. Här verkade den kanadensiska konstnären William Blair Bruce och skulptrisen Carolina Benedicks Bruce vid förra sekelskiftet. Paret hade träffats i Paris där de båda studerade konst och efter giftemålet 1888 byggde de sitt orginella sommarparadis som de kallade Brucebo. Det blev en populär samlingsplats i konstnärskretsar.

Idag är hemmet ett museum och vi ser bl.a. Williams monumental-målningar och Carolinas skulpturer och akvareller.

Åter i Visby har vi några timmar på egen hand med tid för lunch.

Färjan avgår kl 16.00 till Nynäshamn med ankomst kl 18.50.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Färja till Gotland t/r
  • Bussresor
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 3 Frukostar
  • 2 Luncher
  • 3 Middagar
  • Utflykter
  • Visningar
  • Entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 7.390:-


Enkelrumstillägg: 950:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Bagage:
I passagerarutrymmen får du ta med ett handbagage med maxmått 40x50x30 cm. Ditt övriga bagage märkt med namn, adress och telefonnummer lämnas i färjeterminalen.
Maxvikt per väska är 25 kg.

Enligt Sjöfartsverkets bestämmelser behöver vi ert födelsedatum och nationalitet för denna resa.

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: