Gotland i försommartid med konstrunda

20 - 23 maj    4 dagar    7.590:-


Konstrundan på Gotland lockar varje år många konstintresserade. Här bjuder många av Gotlands konstnärer och konsthantverkare in till sina öppna ateljéer. Vi tar oss runt från norr till söder och besöker ateljéer och gallerier. Vi får visning av Ingmar Bergman centret på Fårö och konstnärshemmet Brucebo samt besöker konstnären Lars Jonssons museum.

Dag 1   Nynäshamn – Visby
Reseledaren möter er vid Båtbussarnas gate på Cityterminalen i Stockholm. Avresa kl 10.00 direkt till färjan i Nynäshamn.

Resan till Gotland tar drygt tre timmar och ombord finns restaurang och café. Vid ankomsten till Visby väntar vår gotländska buss som kör oss till hotellet.

Vi bor på Clarion Hotel Wisby, ett förstklassigt hotell, perfekt beläget i Visbys medeltida stadskärna. Alla rum har WC, dusch/bad, WiFi, luftkonditionering och TV.

Tillsammans med reseledaren gör vi en liten stadspromenad genom Visbys smala, slingrande gator och gränder, förbi kyrkoruiner och ståtliga borgarhus.

Middag serveras på hotellet.

 

 

Dag 2   Södra Gotland
Efter frukosten reser vi med buss längs vackra kustvägar söderut mot Gotlands sydligaste udde.

På vägen söderut gör vi stopp hos någon konstnär som deltar i konst-rundan.Vid Hoburgen stannar vi för att beundra utsikten och raukarna. Här finns en av öns mest kända raukar, Hoburgsgubben. För att se ”gubben” måste man titta på rauken underifrån och se gubbens siluett mot himlen.

 

 

I närheten ligger Körsbärsgården, där Marita och Jon Jonsson låtit bygga konsthall och skulpturgalleri omgivna av en skulpturpark som öppnar sig mot den omgivande naturen och havet. Här får vi visning och äter lunch.

Vi åker vidare till Vamlingbo prästgård där konstnären Lars Jonsson har ett museum. Hans konstnärskap präglas av passionen för fåglar och deras miljöer. Vi får se konstnärens oljemålningar, akvareller och skisser.

Innan vi åker tillbaka till hotellet besöker vi ytterligare någon konstnär som deltar i konstrundan.

Middag serveras på hotellet.

Dag 3   Fårö
Idag går färden norrut till Fårö som med sin säregna natur, underbara stränder och imponerande raukar, bjuder oss på enastående naturupplevelser.

På vår väg upp mot Fårö stannar vi till och besöker några konstnärer som deltar i konstrundan.

Vi tar färjan över till Fårö och gör en liten rundtur genom det karga landskapet med glesa tallskogar, hedmarker och de karaktäristiska kalkstenshusen.

Vi besöker Bergmancentret där vi får en guidad visning och tittar på utställningen om Ingmar Bergmans livsgärning och konstnärskap. Ingmar Bergman kom första gången till Fårö en stormig aprildag 1960, för att motvilligt leta efter en inspelningsplats till ”Såsom i en spegel”. Själv hade han tänkt sig Orkneyöarna, men mötet med Fårö satte djupa och omedelbara spår.
Här levde och verkade han under fyrtio år av sitt liv, fram till sin död.

På vägen tillbaka mot Visby besöker vi någon av konstrundans konstnärer.

Under dagen äter vi gemensam lunch och vår middag serveras på hotellet.

 

 

Dag 4   Brucebo – Nynäshamn
På förmiddagen besöker vi konstnärshemmet Brucebo. Här verkade den kanadensiska konstnären William Blair Bruce och skulptrisen Carolina Benedicks Bruce åren runt sekelskiftet 1900.
Paret hade träffats i Paris där de båda studerade konst och efter giftemålet 1888 byggde de sitt orginella sommarparadis som de kallade Brucebo. Det blev en populär samlingsplats i konstnärskretsar. Idag är hemmet ett museum och vi ser bl.a. Williams monumental-målningar och Carolinas skulpturer och akvareller.

Åter i Visby har vi några timmar på egen hand med tid för lunch.

Kl 14.30 tar bussen oss från hotellet till båten och i Nynäshamn väntar direktbussen för vidare färd till Cityterminalen, där vi beräknas vara kl 21.20.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Färja till Gotland t/r
  • Direktbuss Sthlm - Nynäshamn t/r
  • Bussresor på Gotland
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 3 Frukostar
  • 2 Luncher
  • 3 Middagar
  • Utflykter, entréer och visningar
  • Reseledarens tjänster

Pris: 7.590:-


Enkelrumstillägg: 990:-

Öppet köp t. o. m. 65 dagar före avresa!

Konstrundans program är ännu inte fastställt.

 

 

 


Bagage ombord på färjan:
I passagerarutrymmen får du ta med ett handbagage med maxmått 40x50x30 cm. Ditt övriga bagage märkt med namn, adress och telefonnummer lämnas i färjeterminalen.
Maxvikt per väska är 25 kg.

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: