Sköna dagar på Makarskarivieran!

Makarska, Split, Trogir, Mostar och Dubrovnik

15 – 22 september    8 dagar    14.750:-


Följ med till Makarskarivieran i södra Kroatien där vi bor i staden Makarska på halvön Sveti Petar. Vi besöker Split med palats från romartiden, den charmiga staden Trogir, åker längs den vackra kusten med sitt turkosblå vatten och betagande bergslandskap samt kommer till en av Europas vackraste städer – Dubrovnik. Vi vandrar i den vackra nationalparken Krka och en utflykt går till Mostar i Bosnien-Herzegovina. Under våra dagar här har vi också tid för sol och bad.

Dag 1     Arlanda – Trogir – Makarska

Reseledaren möter er på Arlanda, vi flyger direkt med SAS kl 10.20 till Split där vi landar kl 13.05. På flygplatsen väntar vår buss och vi beger oss till det närbelägna Trogir med sin charmiga stadskärna. Vi äter en sen lunch och njuter därefter av en promenad genom den vackra staden där vi bl.a. ser katedralen.

Vår buss tar oss vidare söderut längs en vacker och dramatisk kuststräcka och 1,5 timme senare är vi framme i Makarska.

Vårt hotell, Aparthotel Miramar, ligger på den lilla halvön Sveti Petar vid småbåtshamnen. Det är ett bra mellanklasshotell där det bl.a. finns en solterrass med vacker utsikt, utomhus- och inomhuspooler, samt Spaavdelning. Alla rum har privat badrum, AC, TV, samt WiFi.

På bara några minuters promenad, når du kullerstensgatorna i staden och strandpromenaden Riva samt en av Dalmatiens vackraste stränder.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2   Stadspromenad i Makarska 

Efter att ha avnjutit hotellets frukostbuffé gör vi en gemensam stadspromenad genom Makarskas kullerstensgator tillsammans med reseledaren. Vi får en orientering om platser som är värda att besöka, museer och affärer.

Resten av dagen är fri för att på egen hand njuta av de vackra omgivningarna eller hotellets faciliteter. Vår reseledare ger gärna förslag på trevliga aktiviteter.

Makarska ligger på Dalmatiens sydkust som anses vara en av Kroatiens vackraste delar. Här finns en vacker skärgård och stränder med kristallklart vatten samt bergskedjan Biokovo.

Stränderna är täckta av småsten, så vi rekommenderar att man tar med sig badskor.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3    Dubrovnik

Idag åker vi längs den dramatiska kusten söderut med ett kort stopp, innan vi når Dubrovnik, en av Europas vackraste städer. I århundraden var staden ett viktigt handelscentrum för fartyg som seglade över hela Medelhavet. De äldsta byggnaderna i staden är från 600-talet och Dubrovnik omges än idag av en ringmur varifrån man har en fantastisk utsikt över havet.

Vår lokalguide ger oss en intressant guidning av staden. Vi har tid att flanera på ”Stradun”, promenadstråket mitt i stan eller ta en promenad på ringmuren.

Lunch på egen hand.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4    Makarska på egen hand

Hela dagen är fri att på egen hand njuta av Makarska och omgivningarna. Vår reseledare gör ett utflyktsförslag. Om vädret tillåter ordnas en båtutflykt någon av fridagarna. Från hamnen i Makarska går det utflyktsbåtar till de närliggande öarna Brac och Hvar. Makarskarivierans vatten är turkosblått och kristallklart. Längs stränderna och i byarna finns trevliga barer och restauranger som serverar något gott att äta till lunch.

Att koppla av med en god bok på solterrassen eller promenera på Sveti Petars stigar är också trevliga alternativ.

Gemensam middag på hotellet

Dag 5    Mostar

Idag går vår utflykt till Bosnien-Herzegovina genom den dramatiska och natursköna Neretvadalen till staden Mostar.  Staden präglas av två kulturer, två religioner, en flod som delar staden och en bro som tidigare förenade den bosniska staden med den serbiska.

Vi serveras en traditionell bosnisk lunch. Mostar för tankarna till ett Istanbul i miniatyr, en blandning mellan öst och väst. Här samsas minareter med kyrkor och gammal osmansk med österrikisk arkitektur.

Vår lokalguide visar oss staden med sina vindlande, trånga gränder, moskéer, kyrkor och basarer. Vi besöker ett turkiskt hus och naturligtvis kommer vi till den berömda bron.

Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 6   Nationalparken Krka

Dagens utflykt med vår lokalguide går till Nationalparken Krka. Ta med bekväma skor då det är en del trappor i området. Krka är ett flod- och sjöområde där den vackra floden Krka forsar ner i praktfulla vattenfall och bildar sjöar och forsar omgivna av grönska och lummiga skogar. Vi gör också en båttur i naturreservatet och äter gemensam lunch.

Vi går i kuperad terräng så ta med bekväma promenadskor!

Gemensam middag på hotellet.

Dag 7    Palatsstaden Split

I dag gör vi halvdagsutflykt till Split där vi besöker Kejsar Diocletianus palatsstad. Det mäktiga palatset byggdes i slutet av 200-talet och kejsaren sparade inte på kostnaderna. Dyrbar marmor importerades från hela det romerska riket. Kolonner och utsmyckningar fraktades hit från Rom, Grekland och Egypten.

Idag är palatset en del av Splits centrum med c:a 3.000 invånare innanför dess murar. Med vår lokalguide ser vi de flesta av stadens sevärdheter.

Vi får också tid att på egen hand upptäcka stadens speciella charm och skönhet. På hamnpromenaden ”Rivan”, som är stadens medelpunkt för både turister och lokalbefolkning, kan man lätt fördriva flera timmar.

Lunch på egen hand.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 8   Hemresa  Split – Arlanda

Efter frukost reser vi med buss till flygplatsen i Split. Vi flyger med SAS kl 13.55 direkt till Arlanda där vi beräknas landa kl 16.40.

Covid-19 kan komma att påverka resan och ändringar av programpunkter kan behöva göras.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – Split t/r
  • Flygskatt och flygplatsskatter
  • Bussresor enligt program, vägavgifter
  • Plats i dubbelrum
  • 7 Frukostar
  • 3 Luncher
  • 7 Middagar
  • utflykter och entréer
  • Skandinavisktalande lokalguide
  • Reseledarens tjänster
      Enkelrumstillägg: 1.690:-  

Pris: 14.750:-


Utskriftsvänlig PDF

 

Öppet köp på resan fram

t.o.m. 66 dagar före avresan.

 

 


Ta med pass som gäller 6 månader efter utgångsdatum samt bekväma promenad- och badskor.

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm