Italiens vackra sjödistrikt

Lago Maggiore, Lago d’Orta, Lugano och Comosjön

21 - 26 maj    6 dagar    12.950:-


Följ med oss till Italiens romantiska sjödistrikt med Lago Maggiore och Lago d’Orta. Här vid foten av alperna gör vi båtturer, besöker underbara trädgårdar och ser 1800-talets vackra villor. Vi gör en spektakulär tågresa till Locarno där vi passerar fantastiska vyer. Vi besöker Lugano, färdas på vackra vägar längs Luganosjön och vidare längs den omtalade Comosjön. Vi bor i Stresa på Hotel Astoria**** direkt vid sjön och en natt i Varese.

Dag 1   Arlanda – Stresa
Reseledaren möter er på Arlanda och vi flyger kl 09.25 från Arlanda med SAS direkt till Milano där vi landar kl 12.05.

Efter c:a 1,5 timmes bussresa når vi charmiga Stresa som ligger vid den vackra sjön Lago Maggiore, inbäd-dad mellan de italienska bergen som i norr sträcker sig in i Schweiz.Området är känt för sitt milda klimat och runt sjön finner vi eleganta villor samt exotiska trädgårdar.

Vi bor på På Hotel Astoria**** i bekväma rum med WC bad/dusch och TV. Hotellet ligger med en förtrollande utsikt över Maggioresjön och de Borromeiska öarna.
På kvällen tar vi en promenad med vår reseledare längs vattnet för att insupa atmosfären och vyerna.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2   Tågresa genom Centovalli
Idag gör vi en vacker båtresa på Lago Maggiore samt en spektakulär tågresa i bergen mellan Schweiz och Italien. Vi promenerar ner till hamnen i Stresa där vi tar expressbåten till norra delen av sjön och får uppleva det vackra landskapet med snöklädda alptoppar, gröna sluttningar, palatsvillor och trädgårdar.

Vid framkomsten till Locarno i Schweiz har vi drygt 2 timmar att se oss om i staden och på egen hand äta lunch. På eftermiddagen stiger vi på vårt tåg som tar oss med på en fantastisk panoramatur genom Centovalli och Valle Vigezzo med dess storslagna natur.  Från tåget kan vi njuta av spektakulära vattenfall och enorma bråddjup, vackra kastanjeskogar och dramatiska klyftor som passerar utanför vårt tågfönster.

Vi är tillbaka i Stresa på tidig kväll.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3   Lago d’Orta
Med buss åker vi till sjön Lago d’Orta. Från Omegna tar vi oss med båt till klosterön Isola San Giulio, där vi tillsammans med lokalguide besöker klosterkyrkan och går runt på den lilla ön.

Vi tar båten vidare till den bilfria staden Orta San Giulio. Här tar vår lokalguide oss runt på en kortare promenad innan det ges tid för lunch på egen hand. Med båt och buss återvänder vi till vårt hotell i Stresa.

Middag på egen hand eller tillsammans med reseledaren.

Dag 4   Borromeiska öarna
Idag gör vi en utflykt till de Boromeiska öarna – uppkallade efter adelsfamiljen Borromeo som slog sig ner här redan på 1500-talet.

Med båt tar vi oss ut till den största av öarna, Isola Madre, som bjuder på en härlig trädgård i engelsk stil med träd och växter från olika delar av världen.Ambitionen hos släkten Borromeo var att skapa en romantisk trädgård med passager, gångar och exotiska växter som skulle ge känslan av att befinna sig i ett paradis.

Vår båt tar oss vidare till Isola dei Pescatori – fiskarnas ö, som är den enda av öarna som bebos permanent. Här har vi tid att på egen hand gå bland de vindlande gränderna och hitta ett trevligt lunchställe. Den som vill kan följa med reseledaren.

Dagens avslutas med att vi besöker ön Isola Bella. På 1600-talet började familjen Borromeo förvandla klippön till den unika barockträdgård vi än idag kan se. Den är med sina många blomstrande terrasser, trappor, pelare och formklippta häckar ett enastående exempel på en italiensk 1600-tals trädgård. Vår engelsktalande lokalguide visar oss runt i delar av familjen Borromeos vackra barockpalats.

Därefter får vi tid att på egen hand strosa runt i trädgården med sina olika terrasser och frigående vita påfåglar innan det blir dags att ta båten tillbaka till Stresa.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 5   Lugano- och Comosjön
Idag lämnar vi Lago Maggiore för att ta oss vidare i sjödistriktet. Vi gör ett kort besök i Lugano där det finns tid för en kortare promenad eller att ta en espresso på ett café och njuta av den vackra vyn över Luganosjön.

Med bussen tar vi oss vidare längs Luganosjön till den underbara och omtalade Comosjön. Vi åker utmed sjön och ser vackra villor, anrika palats och undersköna vyer. I någon av de idylliska städerna utmed sjön gör vi ett längre stopp för att äta lunch på egen hand.

Mätta på dagens och alla fina vyer styr vi färden mot Varese där vi bor på eleganta Palace Grand Hotel Varese med utsikt över Varesesjön.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 6   Hemresa
Vi har tid att i lugn och ro äta frukost innan det är dags att fara till flygplatsen Linate vid Milano. Vårt flyg avgår 14.35 och vi landar på Arlanda 17.15.

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Milano t/r
 • Bussresor enligt program
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 5 Frukostar
 • 4 Middagar
 • Båtturer
 • Tågresa
 • Visningar
 • Entréer
 • Engelsktalande lokalguider
 • Reseledarens tjänster

Pris: 12.950:-


Enkelrumstillägg: 1.990:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: