Italiens vackra sjödistrikt med Stresa

Lago Maggiore – Lago d’Orta – Borromeiska öarna

Mitten av maj 2022    6 dagar    (2020 års pris 14.350:-)


Följ med oss till Italiens romantiska sjödistrikt med Lago Maggiore och Lago d’Orta. Här vid foten av alperna gör vi båtturer, besöker underbara trädgårdar och ser 1800-talets vackra villor. Vi gör en tågresa till Schweiz där vi passerar fantastiska vyer och dramatiska landskap.
Vi bor i Stresa, Lago Maggiores pärla, med sin blomsterprakt, eleganta strandpromenad och tjusiga villor i klassisk stil. Här bor vi på Hotel Astoria**** beläget direkt vid sjön.

 

Programmet är baserat på 2021 års program beräknad avresa i mitten av maj 2022.

Dag 1        Arlanda – Stresa

Reseledaren möter er på Arlanda och vi flyger kl 09.25 direkt med SAS till Milano där vi beräknas landa kl 12.05. Efter c:a 1,5 timmes bussresa når vi charmiga Stresa som ligger vid den vackra sjön Lago Maggiore, inbäddad mellan de italienska bergen som i norr sträcker sig in i Schweiz. Området är känt för sitt milda klimat och runt sjön finner vi eleganta villor samt exotiska trädgårdar. Ovanför Stresa, ligger den snötäckta bergstoppen Monte Mottarone.

Vi bor på På Hotel Astoria**** med en förtrollande utsikt över Maggioresjön och de Borromeiska öarna. Vi har bekväma rum med balkong mot den lugna och vackra trädgården. Alla rum har WC bad/dusch, luftkonditionering, gratis WiFi och TV.

På kvällen tar vi en promenad med vår reseledare längs vattnet för att njuta av atmosfären och vyerna. Middag i hotellets vackra matsal.

Dag 2         Lago d’Orta

Vi åker till den lilla staden Omegna vid sjön d’Orta där vi besöker veckomarknaden. Vår buss tar oss vidare till Pettenasco där vi stiger ombord på en båt till klosterön Isola San Giulio. Här besöker vi tillsammans med lokalguide klosterkyrkan och går runt på den lilla ön.
Vi tar båten vidare till den bilfria staden Orta San Giulio där lokalguiden tar oss runt på en kortare promenad innan det ges tid för lunch på egen hand. Med båt och buss återvänder vi till vårt hotell i Stresa.

Gemensam middag på hotellet.

 

 

Dag 3        Spektakulär tågresa genom de hundra dalarna och båtresa på Maggioresjön

Idag gör vi en spektakulär tågresa i bergen mellan Italien och Schweiz samt en båtresa på Lago Maggiore från Locarno i norr ner till Stresa.

På morgonen promenerar vi den korta sträckan till järnvägsstationen, där vi tar lokaltåget till Domodossola. Här byter vi till ett panoramatåg som tar oss med på en fantastisk resa genom Valle Vigezzo och Centovalli, med dess storslagna natur. Från tåget njuter vi av spektakulära vattenfall, enorma bråddjup, dramatiska klyftor och vackra skogar som passerar utanför tågfönstren.

Vid framkomsten till Locarno i Schweiz har vi drygt 2 timmar att se oss om i staden och på egen hand äta lunch. Reseledaren hjälper till med förslag.

På eftermiddagen går vi ombord på båten till Stresa. Vi upplever det vackra landskapet från däck med snöklädda alptoppar, gröna sluttningar och vackra villor. På kvällen är vi tillbaka i Stresa och vårt hotell. Middag på hotellet.

 

Dag 4        Ledig dag i Stresa

Idag får vi njuta av Stresa på egen hand. Vi kan rekommendera att koppla av i den sköna gröna trädgården på hotellet, eller strosa längs strandpromenaden som är en av Italiens mest berömda. Ett annat tips är att ta båten till den botaniska trädgården Villa Taranto i Verbiana, en vacker trädgård anlagd på 1930-talet.

Ovanför Stresa ligger den snötäckta bergstoppen Monte Mottarone och vår reseledare ordnar en utflykt med kabinbana och stolslift upp på berget för att njuta av utsikten över sjöarna och de kända alptopparna Matterhorn och Monte Rosa. Ingår inte priset.

På kvällen återsamlas vi för gemensam middag på hotellet.

 

 

Dag 5        Borromeiska öarna

Vi har sparat det bästa till sist, de Borromeiska öarna, uppkallade efter adelsfamiljen som slog sig ner här redan på 1500-talet. Med båt tar vi oss ut till den största av öarna, Isola Madre, som bjuder på en härlig trädgård i engelsk stil med träd och växter från olika delar av världen.

Ambitionen hos släkten Borromeo var att skapa en romantisk trädgård med passager, gångar och exotiska växter som skulle ge känslan av att befinna sig i ett paradis.

Vår båt tar oss vidare till Isola dei Pescatori – fiskarnas ö, som är den enda av öarna som bebos permanent. Här har vi tid att på egen hand gå bland de vindlande gränderna och hitta ett trevligt lunchställe. Den som vill kan följa med reseledaren.

Dagens avslutas med att vi besöker ön Isola Bella. På 1600-talet började familjen Borromeo förvandla klippön till den unika barockträdgård vi än idag kan se. Den är med sina många blomstrande terrasser, trappor, pelare och formklippta häckar ett enastående exempel på en italiensk 1600-tals trädgård.

Vår engelsktalande lokalguide visar oss runt i delar av familjen Borromeos vackra barockpalats. Därefter får vi tid att på egen hand strosa runt i trädgården med sina olika terrasser och frigående vita påfåglar innan det blir dags att ta båten tillbaka till Stresa.

 

 

Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 6        Hemresa

Vi har tid att i lugn och ro äta frukost innan det är dags att fara till flygplatsen Linate vid Milano.

Vårt flyg avgår kl 14.35 och vi landar på Arlanda kl 17.15.

 

Covid-19 kan komma att påverka resan och ändringar av programpunkter kan behöva göras.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – Milano t/r
  • Flygskatt, flygplatsskatter
  • Bussresor enligt program
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 5 frukostar
  • 5 middagar
  • Båtturer, tågresa
  • Entréer och visningar
  • Engelsktalande lokalguider
  • Reseledarens tjänster
     Enkelrumstillägg  

Pris: (2020 års pris 14.350:-)


Gör en förhandsbokning nu och bestäm om du vill stå kvar på resan när vi skickar ut bekräftelsen med 2022 års pris.

Öppet köp på resan fram

t.o.m. 66 dagar före avresan.


Ta med bekväma skor eftersom vi promenerar mycket.

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm