Följ med till den eviga staden – Rom!

med besök på Villa d'Estes trädgård i Tivoli

25 – 30 april    6 dagar    (15.290:-) 2021


Följ med Italienkännaren ”Pierino”, Per Åsander, till en av hans favoritplatser – Rom! Här kommer han att visa sina pärlor både vad det gäller arkitektur och kultur men även vin och mat. Vi upplever det klassiska Rom med stadens många välkända och vackra byggnader. I Roms vackra omgivningar provar vi högklassiga viner på en vingård och vi besöker Villa d’Estes berömda renässansträdgård i Tivoli.

Resan har flyttats till våren 2022. Här presenteras programmet för 2021. Det går bra att göra en förhandsanmälan så återkommer vi med pris för 2022.

Dag 1    Arlanda – Rom

Direktflyg med SAS avgår kl 10.30 till Rom där vi  landar på Fiumicinos flygplats kl 13.40.

Resan leds av vår omtyckte och kunnige reseledare Per Åsander som är utbildad sommelier i Italien. Han har goda kunskaper om landets viner och matkultur samt talar italienska. Han älskar att förmedla sin kunskap om italiensk kultur och historia men visar också med glädje mindre kända och annorlunda platser, som normalt inte besöks av turister.

Med vår buss tar vi oss till eleganta Hotel Quirinale**** som är ett charmigt sekelskifteshotell, centralt beläget intill Operan. Alla rum har WC, dusch, TV och WiFi. Vid ankomsten till hotellet serveras eftermiddagskaffe med lite tilltugg. Före middagen finns tid att bekanta sig med omgivningarna eller slå sig ned i trädgården och koppla av.

Middag serveras på en trevlig restaurang i närheten av hotellet.

Det blir många promenader på resan, så ta med bekväma skor.

Dag 2    Det klassiska Rom

Efter frukost tar oss vår buss oss från Piazza della Repubblica till de äldsta katakomberna i Rom – San Calixtus under Via Appia Antica. Här finns ett 17 km långt tunnelsystem som rymmer tidigkristna gravar.

Vi besöker påvekryptan, en gravplats för nio påvar från 200-talet. Kryptan har utvidgats för att man ska kunna hålla gudstjänster där. Utöver upplevelsen av att gå genom gångarna med gravnischer, ger katakomberna en bra bild av tidig kristen konst. Efter besöket under jord äter vi en trerätters lunch på en traditionell italiensk restaurang.

Vår svensktalande lokala guide väntar oss vid kejsare Konstantins triumfbåge och till fots besöker vi flera av Roms antika platser. Vi ser bl. a Colosseum, passerar Forum Romanum och kommer till den minsta av stadens sju kullar, Capitolium, som var Roms symboliska centrum under antiken.
Vid Piazza del Campidoglio ser vi den berömda ryttarstatyn av Marcus Aurelius. Turen avslutas vid Piazza Venezia och det storslagna Viktor Emanuelmonumentet i vit marmor, som byggdes för att hylla det enade Italiens förste kung.

Kvällen är ledig för egna aktiviteter och middag på egen hand. Per tipsar gärna om trevliga restauranger.


Dag 3    Fontana di Trevi – Vatikanen

Med tunnelbanan tar vi oss till Piazza Barberini, eftersom turistbussar inte tillåts inne i stadens historiska centrum. Därifrån promenerar vi med vår lokalguide till den berömda fontänen, Fontana di Trevi, känd från Fellinis film ”La Dolce Vita”. Vi fortsätter till ”Spanska trappan”, ett klassiskt besöksmål som, tillsammans med torget Piazza Spagna, är en samlingsplats där man träffas och umgås.
Kejsar Augustus mausoleum blir vårt nästa mål och vi avslutar vandringen vid Piazza del Popolo där bl.a. kyrkan Santa Maria del Popolo ligger, känd för sina Caravaggiomålningar. Efter en givande stadspromenad kommer det att smaka gott med en riklig italiensk lunchbuffé som står uppdukad för oss på en trevlig restaurang.

På eftermiddagen tar vi oss tillsammans med Per via en av de gamla broarna över Tibern till Vatikanen och Peterskyrkan, som är världens största kyrka och berömd för sina rika konstskatter. Det kan vara långa köer för att komma in i Peterskyrkan, då man måste gå igenom en säkerhetskontroll.

Kvällen på egen hand. Per kan föreslå en trevlig middagsrestaurang.

Dag 4    Pierinos pärlor i Rom

Idag gör vi en promenad med Per till hans utvalda pärlor. Vi tar lokalbuss till två välkända och centrala torg. Vi kommer till Piazza Farnese, där vi utifrån ser det hus som Heliga Birgitta bodde i och till stadens kanske mest kända torg – Piazza Navona med den berömda ”De fyra flodernas fontän” i centrum.

Vi promenerar vidare till det välbevarade antika templet Pantheon med sitt kupoltak – ett vackert arkitektoniskt och byggnadstekniskt mästerverk. De som har lust att fortsätta vandringen med Per, följer nu med över Tibern till stadsdelen Trastevere. På en anrik salumeria, charkuteributik, kan vi beställa en läcker smörgås, som vi sedan kan njuta av vid foten av en fontän. Vi tittar även in i Roms äldsta kakbageri, innan vi korsar Tibern igen för att komma tillbaka till hotellet.

Middag på egen hand. Per kan ge förslag på restauranger med traditionella romerska rätter.

Dag 5    Villa d’Este i Tivoli

Idag gör vi en utflykt med buss till det vackert böljande landskapet nordöst om Rom. Vi passerar pittoreska små byar och städer som redan under antiken var populära resmål för vila och rekreation bland Roms förmögna invånare. Här i den vackra naturen lät de uppföra sina praktvillor.
Vid lunchtid besöker vi en vingård i området Castelli Romani med högklassiga viner. Här gör man både röda och vita viner som vi får provsmaka. Till vinet serveras en buffé med lokala charkuterier och ostar.

Tivoli är en av de mest omtyckta städerna i Roms närhet, känd för sin rena luft och sina hälsosamma svavelkällor. Här besöker vi Villa d’ Estes berömda renässansträdgård, som med sin skönhet varit inspiration åt många trädgårdar. Det är en vattenträdgård med imponerande fontäner och kaskader. Bland annat finns här de hundra fontänernas allé, en stor vattenorgel, grottor med vattennymfer, sprutande statyer och flera olika dammar i den grönskande parken.

På kvällen äter vi vår avslutningsmiddag på en klassisk romersk trattoria.

Dag 6    Rom – Arlanda

Efter frukost åker vi med buss till flygplatsen. SAS flyg avgår kl 11.10 till Arlanda dit vi anländer kl 14.20.

Covid-19 kan komma att påverka resan och ändringar av programpunkter kan behöva göras.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Rom t/r
 • Flygskatt, flygplatsskatter
 • bussresor enligt program
 • plats i tvåbäddsrum
 • 5 frukostar
 • 1 lunch
 • 1 lunchbuffé
 • 2 middagar
 • 1 vinprovning med buffé
 • 1 kaffemål
 • utflykter och entréer
 • svensktalande lokalguide
 • reseledarens tjänster
Enkelrumstillägg: 2.720:-

Pris: (15.290:-) 2021


Utskriftsvänlig PDF  

 

Öppet köp på resan fram

t.o.m. 66 dagar före avresan.

 


Ta med bekväma skor eftersom vi promenerar mycket. Kontrollera att passet är giltigt under hela resan.

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm