Konsert på Elbphilharmonie i Hamburg

1 – 3 juni    3 dagar    11.550:-


Hamburgs nya konserthus Elbphilharmonie har den bästa akustik man kan tänka sig! Den arkitektoniskt spektakulära byggnaden ligger i de gamla hamnkvarteren och här får vi njuta av Gustav Mahlers Symfoni nr 3 under ledning av stjärndirigenten Semyon Bychkov. Hamburg bjuder på många sevärdheter som vi upptäcker tillsammans med buss och båt.

Endast återbudsplatser. Det går bra att ställa sig på väntelista.

Dag 1     Stockholm – Hamburg
Reseledaren möter er på Arlanda och vi flyger  kl 08.25 med SAS direkt till Hamburg och ankommer kl 10.00.

På flygplatsen tar vår svensktalande lokalguide med er på en intressant stadsrundtur i Hamburg, Tysklands viktigaste hamnstad och näst största stad. Ni ser bl.a. Rådhusplatsen och S:t Mikaelskyrkan som är stadens landmärke med sitt 132 meter höga barocktorn.


I hamnen ligger den berömda stadsdelen Speicherstadt med sina gamla packhus ombyggda till kontor, affärer, restauranger, museer och bostäder. Här hittar vi också det spektakulära konserthuset Elbphiharmonie. Alstersjöarna med omgivande parker ligger mitt i staden och ger den en vacker inramning. Rundturen avslutas med gemensam lunch i centrum.

Vi bor på Hotel Steigenberger *****, som ligger centralt nära shoppingstråken och det gamla Rådhuset.
De stora behagliga rummen har  badrum, Nespresso kaffe maskin, vattenkokare, minibar, AC, WiFi och 1 flaska vatten 0,5 l ingår.

Resten av eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter. Reseledaren hjälper gärna till med förslag.

Dag 2      Elbphilharmonie
Efter frukost gör vi en gemensam båttur genom stadens kanaler och på floden Elbe. Vi ser Europas tredje största hamn, grundad 1189 där det årligen lägger till över 13.000 fartyg.

På 1990-talet beslöt man att använda en del av hamnområdet för stadsbebyggelse och HafenCity föddes. Det är idag ett mycket populärt och exklusivt område för bostäder, kontor och shopping. Mycket av själva hamnverksamheten har flyttat söderut längs Elbe vilket har gjort att HafenCity numera har mer plats att växa och frodas på.

Gemensam lunch och därefter är eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

Elbphilharmonie konserthus i Hamburg fasad

I god tid före konserten samlas vi i hotellets lobby för gemensam avresa till resans höjdpunkt – kvällens konsert på Elbphilharmonie! Konserten börjar kl 20.00 och vi har de bästa platserna i Stora Salen som är en av världens förnämsta konsertsalar, invigd i januari 2017.

interior of Elbphilharmonie in Hamburg kulturresa Triangelresor
Elbphilharmonie är ritat av de schweiziska arkitekterna Jacques Herzog & Pierre de Meuron, som även är upphovsmännen till konstmuseet Tate Modern i London och ”Fågelboet” huvudarenan för Olympiska spelen i Peking.
Hjärtat av Elbphilharmonie är den stora ljusa salen som rymmer 2.100 åhörare och är en av de mest akustiskt avancerade konserthallarna i världen. Orkesterpodiumet är centralt placerat och bänkraderna arrangerade runt väggarna i sektioner likt en terrasserad vingård. På så sätt sitter ingen i publiken längre bort än 30 meter från orkestern vilket skapar en närhet till musikerna och ger en mer intensiv upplevelse.

För att uppnå en optimal akustik har arkitekterna, med hjälp av en av världens främsta akustiker Yasuhisa Toyota, utvecklat en speciell vägg och takkonstruktion ”den vita huden” som består av 10.000 individuellt formade fiberskivor skurna med millimeterprecision för att säkerställa riktad ljudspridning som når varje hörn av salen.

Mahlers Symfoni nr 3

I Stora salen avnjuter vi Mahlers 3:e Symfoni i D-moll med NDR Elbphilharmonie Orkesterunder ledning av den ryske stjärndirigent Semyon Bychkov. Vi har konsertbiljetter i högsta priskategorin.

Efter föreställningen tar oss bussen åter till hotellet.

Dag 3     Hamburg – Stockholm

Förmiddagen är fri för egna aktiviteter och lunch. Reseledaren hjälper till med förslag och den som önskar kan följa med på en stadspromenad.

Buss hämtar oss vid hotellet för att ta oss till flygplatsen. Vårt flyg via Köpenhamn med SAS avgår 19.10 med ankomst 20.10.Vi flyger vidare till Stockholm 21.00 med ankomst Arlanda kl 22.10.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • reseledarens tjänster
  • svensktalande lokalguide
  • flyg Arlanda – Hamburg/r
  •  flygskatt, flygplatsskatter
  • bussresor enligt program
  • plats i tvåbäddsrum
  • 2 frukostar
  • 2 luncher
  • konsertbiljett i högsta priskategorin à 990:-
  • båttur på Elbe
Enkelrumstillägg: 2070:- Anmälningsavgift 3.490:-

Pris: 11.550:-


Utskriftsvänlig PDF  

Konsertbiljetten à 990:- är inte återbetalningsbar efter 17/3

I övrigt gäller gratis avbokning
t.o.m. 66 dagar före avresan!

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm