Konstrunda på Österlen i påsktid

10 - 13 april    4 dagar    6.650:-


Konstrundan på Österlen lockar varje påsk tusentals konstintresserade att vallfärda till konstnärernas öppna ateljéer. Vi besöker samlingsutställningen på Tjörnedalagården i Baskemölla där alla medverkande konstnärer finns representerade. Därefter beger vi oss ut i det vackra Österlenska landskapet med mjukt böljande fält och besöker ateljéer och gallerier. Vi äter lunch på design- och konstcentrumet Vandalorum.

Dag 1   Stockholm – Kristianstad
Avresa kl 08.30 långfredagen den 10 april från Cityterminalen i Stockholm. I Nyköping dricker vi förmiddagskaffe och på restaurang Sjön i Jönköping serveras en god lunch.

Vi bor på Quality Hotel Grand som ligger i centrala Kristianstad.  Alla rum är nyrenoverade och har WC, dusch/bad och TV.

Tvårätters middag på hotellet.

Reseledaren informerar om programmet och vilka ateljéer vi ska besöka. Konstrundans program för 2020 är inte färdigställt vid katalogens tryck.

Dag 2   Konstrunda på Österlen
Efter en god frukostbuffé ger vi oss ut på konstrunda denna påskafton.

År 1968 startades den första konstrundan av några lokala konstnärer på Österlen och i år är det den 53:e konstrundan som går av stapeln.
Vi kommer att besöka konstnärer i deras ateljéer och på konsthallar och gallerier. Hela Österlen sprudlar av kreativitet och konst. Vi börjar med att besöka samlingsutställningen på Tjörnedalagården där alla konstnärer finns representerade.

Därefter går färden söderut längs kusten och mellan våra besök hos olika konstnärer kommer vi att få en god lunch i trevlig miljö.

Påskmiddag på hotellet.

Dag 3   Konstrunda Österlen
Våra besök hos konstnärer fortsätter idag i Kivikstrakten.

Lunchen serveras på Blåsingsborgs charmiga gårdshotell som ligger mitt i odlinglandskapet med vacker utsikt över Hanöbukten. Här lagas maten med utvalda råvaror från gårdarna på Österlen, lokalproducerat och säsongsbetonat.

Efter lunchen fortsätter konstrundan i det böljande landskapet och vi kör genom små byar med klassiska skånegårdar och genuina kustsamhällen. Här får vi se mer av glaskonst, måleri och konsthantverk.

Tvårätters middag på hotellet.

Dag 4   Vandalorum – Stockholm
Annandag påsk. Vi lämnar Kristianstad och i Värnamo kommer vi till Vandalorum som är ett internationellt design- och konstcentrum.  Entré till utställningen ingår inte.

Här äter vi lunch på restaurang Syltan som är omnämnd i White Guide.

Vårt eftermiddagskaffe dricker vi i Stafsjö och beräknas vara åter i Stockholm vid 19-tiden.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresor enligt program
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 3 Frukostar
  • 4 Luncher
  • 3 Middagar
  • 2 Kaffemål
  • Reseledarens tjänster

Pris: 6.650:-


Enkelrumstillägg: 880:-

Öppet köp t. o. m. 65 dagar före avresa.


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: