Konstrunda på Österlen i påsktid

15 – 18 april 2022    4 dagar    (6.650:- 2020)


Konstrundan på Österlen lockar varje påsk tusentals konstintresserade att vallfärda till konstnärernas öppna ateljéer. Vi besöker samlingsutställningen på Tjörnedalagården i Baskemölla där alla medverkande konstnärer finns representerade. Därefter beger vi oss ut i det vackra Österlenska landskapet med mjukt böljande fält och besöker ateljéer och gallerier. Vi äter lunch på design- och konstcentrumet Vandalorum.

Detta är 2020 års program och vi hoppas att kunna genomföra motsvarande program 2022.  När vi får veta vilken utställning det kommer att vara på Vandalorum återkommer vi med information.

 

Dag 1      Stockholm – Kristianstad

Avresa kl 08.30 långfredagen den 15 april från Cityterminalen i Stockholm. I Nyköping dricker vi förmiddagskaffe och på restaurang Sjön i Jönköping serveras en god lunch.
Reseledaren informerar om programmet och vilka ateljéer vi ska besöka. Konstrundans program för 2022 är inte färdigställt ännu.

Vi bor på Quality Hotel Grand som ligger i centrala Kristianstad. Alla rum är nyrenoverade och har WC, dusch/bad och TV.

Tvårätters middag på hotellet.

 

Dag 2       Konstrunda på Österlen

Efter en god frukostbuffé ger vi oss ut på konstrunda denna påskafton. År 1968 startades den första konstrundan av några lokala konstnärer på Österlen och i år är det den 54:e konstrundan som går av stapeln. Vi kommer att besöka konstnärer i deras ateljéer och på konsthallar och gallerier. Hela Österlen sprudlar av kreativitet och konst.

Vi börjar med att besöka samlingsutställningen på Tjörnedalagården där alla konstnärer finns representerade. Därefter går färden söderut längs kusten där vi besöker olika konstnärer. En god påskbuffé får vi på Hotel Svea i Simrishamn

Påskmiddag på hotellet.

 

Dag 3       Konstrunda Österlen

Våra besök hos konstnärer fortsätter idag i Kivikstrakten. Lunchen serveras på Blåsingsborgs charmiga gårdshotell som ligger mitt i odlinglandskapet med vacker utsikt över Hanöbukten. Här lagas maten med utvalda råvaror från gårdarna på Österlen, lokalproducerat och säsongsbetonat.

Efter lunchen fortsätter konstrundan i det böljande landskapet och vi kör genom små byar med klassiska skånegårdar och genuina kustsamhällen. Här får vi se mer av glaskonst, måleri och konsthantverk.

Tvårätters middag på hotellet.Dag 4       Vandalorum – Stockholm

Annandag påsk. Vi lämnar Kristianstad och i Värnamo besöker vi Vandalorum som är ett internationellt design- och konstcentrum. Vi får njuta av en utställning om systrarna Lisbet och Gocken Jobs och deras textilier och hur de inspirerar kläddesigner idag. Här äter vi också lunch i caféet som är omnämnt i White Guide.

Vårt eftermiddagskaffe dricker vi i Stavsjö och beräknas vara åter i Stockholm vid 19-tiden.

Covid-19 kan komma att påverka resan och ändringar av programpunkter kan behöva göras.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • bussresor
  • plats i tvåbäddsrum
  • frukostar
  • 2 kaffemål
  • 4 luncher
  • 3 middagar
  • reseledarens tjänster
     Enkelrumstillägg:

Pris: (6.650:- 2020)


Gör en förhandsbokning nu och bestäm om du vill stå kvar på resan när vi skickar ut bekräftelsen med 2022 års pris.

Öppet köp på resan fram

t.o.m. 45 dagar före avresan.


Det blir många stopp och i urstigning ur bussen. Följ folkhälsomyndighetens råd.

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm