Kultur och natur i Umbrien

Blomsterfest i Spello och blommande fält i bergen

14 – 20 juni 2022    7 dagar    (13.950:- 2021)


I det natursköna Umbrien med mjukt böljande gröna kullar och medeltida befästa städer besöker vi städer som Perugia, Spoleto, Montefalco och S:t Franciscus stad Assisi. Under en lätt vandring på högplatån njuter vi av de fantastiska blomsterfälten. Vi besöker Spello under firandet av Corpus Cristi då man "målat" processionsvägen med blommor i de mest fantastiska blomstertavlor man kan tänka sig.

Vi bor i den medeltida staden Trevi på ett hotell inrymt i två palats från 1600-talet.Dag 1     Stockholm – Trevi

Vi flyger direkt frånArlanda till Rom  På flygplatsen möter oss vår reseledare Carina Magnusson som sedan många år bor i Umbrien. Vi gör ett stopp på vägen innan vi kommer fram till vårt till medeltidsstaden Trevi som är vackert belägen på sluttningen av ett berg. Härifrån har man milsvid utsikt över det gröna Umbrien.

Vi bor högt upp på berget i centrum av den gamla staden på charmiga Hotel Antica Dimora Alla Rocca**** inrymt i Palazzo Valenti och Palazzo Urighi från 1600-talet. Hotellet har en välrenommerad restaurang och en liten, men mycket inbjudande, utomhuspool. Rummen är smakfullt möblerade med antika möbler och har badrum, AC, TV, WiFi samt kassaskåp.

Vi serveras en välkomstdrink vid ankomsten och efter att vi installerat oss gör vi en gemensam promenad genom Trevis vindlande gränder.

Gemensam middag på hotellet.

Nedanstående program är från juni resan 2021 då vi inte besökte Spello med sina blomstertavlor. Programmet för 2022 kommer att presenteras i maj 2021.


Dag 2     Perugia

Efter frukost åker vi till Umbriens huvudort, Perugia som grundades av Etruskerna c:a 600 f.Kr och är sedan 1200-talet universitetsstad. Med engelsktalande lokalguide gör vi en stadsvandring i den vackra gamla stadskärnan då vi får se de främsta av stadens sevärdheter. Vi går bl.a. ner i en etruskisk brunn för att få se vad ingenjörskonsten kunde åstadkomma för mer är 2000 år sedan. Vi avslutar med Palazzo Sorbello, ett 1600-talspalats med intressanta interiörer.

Perugia är känt för sin chokladtillverkning och vi gör en paus för att dricka choklad eller kaffe. Fri tid för lunch på egen hand och att strosa runt i staden.

Sent på eftermiddagen är vi åter i Trevi där vi äter middag på hotellet.

 

Dag 3    Veckomarknad i Foligno – Montefalco och lunch på vingård

Vi inleder dagen med att besöka en äkta traditionell veckomarknad i staden Foligno. Här erbjuds italienska delikatesser, närproducerade livsmedel, hantverk och mycket annat.

Dagen fortsätter med ett besök i den lilla medeltidsstaden Montefalco, känd som “Umbriens balkong” eftersom man härifrån har en 360-graders utsikt över det böljande umbriska landskapet. I närheten besöker vi en vingård där en vinprovning av traktens utsökta vin samt en lätt lunch ingår.

Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 4     Spoleto

Dagens utflykt går till den lilla staden Spoleto, med åtskilliga romerska lämningar, en stor medeltida borg och den vackra domkyrkoplatsen. På vägen dit stannar vi till vid ett olivträd som är runt 1.700 år gammalt. Det sägs att det var just här som staden Trevis skyddshelgon blev bunden och stenad till döds av romarna.

Väl framme i Spoleto tar vi rulltrappan upp till toppen ”Rocca Albornoz” och ”Ponte dei Torri” för att sedan i långsamt tempo vandra neråt. Vi äter gemensam lunch på en trevlig restaurang.

På vägen hem tittar vi in i kyrkan Madonna delle Lacrime för att se en målning av Perugino som var Umbriens främsta renässansmålare.

Middag på egen hand. Carina föreslår gärna trevliga restauranger i Trevi.

 

Dag 5     Blomsterfälten i Norcia 

En underbar dag väntar oss! På slingriga vägar tar vi oss till en högplatå på nästan 1.500 meters höjd. Här högt över havet odlas vallväxter som blåklint och vallmo. I  juni fylls platån av blommande fält i rött och blått – en enastående upplevelse. Här möter vi vår engelsktalande naturguide som berättar om platsen och dess historia. Vi gör en lätt vandring genom de vackra blomsterfälten upp till staden Castelluccio.

Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 6  De hundra rosornas trädgård och San Franciskus stad Asissi

Idag beger vi oss till en trädgård skapad av en passionerad rossamlare. Här finns en av världens största samling av engelska Austinrosor. Besöket avslutas i den prunkande trädgården med en trevlig ”Aperitivo” d.v.s. ett glas vin med småplock av ostar, charkuterier, oliver och bröd.

På eftermiddagen fortsätter vi till Assisi som är den helige Franciskus stad. Han är djurens skyddshelgon och franciskanerordens grundare. Vi gör en promenad genom staden för att besöka den stora Franciskusbasilikan med Giottos fresker, Piazza del Comune med Minervatemplet och kyrkan St:a Chiara.

Strax utanför Assisi besöker vi den majestätiska basilikan Santa Maria degli Angeli berömt för det lilla kapellet la Porziuncola som ligger mitt inne i basilikan.

Avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 7     Trevi – Stockholm

Efter tidig frukost beger vi oss mot flygplatsen i Rom.

Vårt direktflyg med SAS avgår kl 14.30 och vi landar kl 17.40 i Stockholm.

 

Covid-19 kan komma att påverka resan och ändringar av programpunkter kan behöva göras.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Rom t/r
 • Flygskatt, flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 5 frukostar
 • 2 luncher
 • 2 lättluncher
 • 4 middagar
 • Utflykter och entréer
 • Engelsktalande lokalguider
 • Reseledarens tjänster
Enkelrumstillägg: 

Pris: (13.950:- 2021)


Öppet köp på resan fram

t.o.m. 66 dagar före avresan.

 


Vi går i kuperad terräng så ta med bekväma promenadskor!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm