Makarskarivieran i södra Kroatien

Makarska, Split, Trogir, Mostar och Dubrovnik

23 - 30 september    8 dagar    15.790:-


Följ med till Makarskarivieran i södra Kroatien där vi bor i staden Makarska på halvön Sveti Petar. Vi besöker Split med palats från romartiden, den charmiga staden Trogir, åker längs den vackra kusten med sitt turkosblå vatten och betagande bergslandskap samt kommer till en av Europas vackraste städer – Dubrovnik. En utflykt går till Mostar i Bosnien-Herzegovina. Under våra dagar här har vi också tid för sol och bad.

 

Dag 1   Arlanda – Makarska

Vi flyger kl 09.25 med Norwegian direkt till Split där vi landar kl 12.10.

På flygplatsen väntar vår buss och vi beger oss till det närbelägna Trogir med sin charmiga stadskärna. Vi äter gemensam lunch och tar därefter en promenad genom den vackra staden och tittar bl.a. på katedralen.

Vår buss tar oss vidare söderut längs en vacker och dramatisk kuststräcka och 1,5 timme senare är vi framme i Makarska. Vårt hotell ligger på den lilla halvön Sveti Petar vid småbåtshamnen i Makarska. På bara några minuters promenad, når du kullerstensgatorna i staden och strandpromenaden Riva samt en av Dalmatiens vackraste stränder.

Vi bor på Hotel Miramar, ett bra mellanklasshotell där det bl.a. finns solterass med vacker utsikt. Det finns både utom- och inomhuspooler, samt Spaavdelning. Alla rum har WC och dusch, AC, TV, samt WiFi.

Gemensam middag på hotellet.

 

 

Dag 2   Makarska och fri dag

Efter att ha avnjutit hotellets frukostbuffé gör vi en gemensam stadspromenad genom Makarska tillsammans med reseledaren. Vi får en orientering om platser som är värda att besöka, museer och affärer. Resten av dagen är fri för att på egen hand njuta av de vackra omgivningarna. Vår reseledare ger gärna förslag på trevliga aktiviteter.

Makarska ligger på Dalmatiens sydkust som anses vara en av Kroatiens vackraste delar. Här finns en vacker skärgård och stränder med kristallklart vatten samt bergskedjan Biokovo.

Det är stenstränder på Makarskarivieran, så ta med badskor!

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3   Dubrovnik

Idag åker vi längs den dramatiska kusten söderut med ett kort stopp, innan vi når Dubrovnik, en av Europas vackraste städer. I århundraden var staden ett viktigt handelscentrum för fartyg som seglade över hela Medelhavet. De äldsta byggnaderna i staden är från 600-talet och Dubrovnik omges än idag av en ringmur varifrån man har en fantastisk utsikt över Adriatiska havet.

Vår lokalguide ger oss en intressant guidning av staden. Vi har tid att flanera på ”Stradun”, promenadstråket mitt i stan eller ta en promenad på ringmuren.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4   Makarska på egen hand
Hela dagen är fri att på egen hand njuta av Makarska och omgivning-arna. Vår reseledare gör ett utflyktsförslag. En av fridagarna ordnar vi, om vädret tillåter, en båtutflykt. Från hamnen går det utflyktsbåtar till de närliggande öarna Brac och Hvar.

Att koppla av med en god bok på solterassen eller promenera på Sveti Petars stigar är också ett alternativ.

Makarskarivierans vatten är turkosblått och kristallklart. Vid den här tiden på året är temperaturen i havet behaglig. Längs stränderna och i byarna finns trevliga barer och restauranger som serverar något gott att äta till lunch.

Gemensam middag på hotellet.


Dag 5   Mostar

Idag går vår utflykt till Bosnien-Herzegovina genom den dramatiska och natursköna Neretvadalen till staden Mostar. Staden präglas av två kulturer, två religioner, en flod som delar staden och en bro som tidigare förenade den Bosniska staden med den Serbiska.

Vi serveras en traditionell bosnisk lunch. Mostar för tankarna till ett Istanbul i miniatyr, en blandning mellan öst och väst. Här samsas minareter med kyrkor och gammal osmansk och österrikisk arkitektur. Vår lokalguide visar oss staden med sina vindlande, trånga gränder, moskéer, kyrkor och bazaarer. Vi besöker ett turkiskt hus och naturligtvis kommer vi till den berömda bron.

Gemensam middag på hotellet.

 

 

Dag 6   Nationalparken Krka
Dagens utflykt med vår lokalguide går till Nationalparken Krka. Ta med bekväma skor!

Krka som är ett flod- och sjöområde där den vackra floden Krka forsar ner i praktfulla vattenfall och bildar sjöar och forsar omgivna av grönska och lummiga skogar. Vi gör också en båttur i naturreservatet och äter gemensam lunch.

Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 7   Palatsstaden Split
I dag gör vi halvdagsutflykt till Split där vi besöker Kejsar Diocletianus palatsstad. Det mäktiga palatset byggdes i slutet av tvåhundratalet. Kejsaren sparade inte på kostnaderna.
Dyrbar marmor importerades från hela det romerska riket. Kolonner och utsmyckningar fraktades hit från Rom, Grekland och Egypten. Idag är palatset en del av Splits centrum med c:a 3.000 invånare innanför dess murar. Med vår lokalguide ser vi de flesta av stadens sevärdheter.

Vi får också tid att på egen hand upptäcka stadens speciella charm och skönhet. På hamnpromenaden ”Rivan”, som är stadens medelpunkt för både turister och lokalbefolkning, kan man lätt fördriva flera timmar.

Lunch på egen hand.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 8   Hemresa
Efter frukost åker vi till flygplatsen i Spit. Vårt flyg med Norwegian avgår kl 11.15 via Helsingfors och vi är åter på Arlanda kl 17.00.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – Split t/r
  • Flygskatt, flygplatsskatter
  • Bussresor enligt program
  • Plats i dubbelrum
  • 7 Frukostar
  • 3 Luncher
  • 7 Middagar
  • Utflykter och entréer
  • Skandinavisktalande guide
  • Reseledarens tjänster

Pris: 15.790:-


Enkelrumstillägg: 1.550:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Tag med pass som är giltigt 6 månader efter resans hemkomstdag!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: