Kultur, mat och vin i vackra Piemonte

25 – 30 oktober    6 dagar    13.990:-


Följ med oss till vackra Piemonte med sina branta gröna kullar täckta av vinodlingar och snöklädda alper i fjärran. Vi bor i charmiga Asti omgivet av några av Italiens bästa vindistrikt som Barolo, Barbaresco. En hel dag ägnar vi åt Turin med sina kungliga palats, ståtliga paradgator och fantastiska egyptiska museum. Våra utflykter går till välbevarade medeltida byar, traditionella vingårdar och till den vackra staden Alba.

 

Dag 1       Stockholm – Asti

Kl 09.25 avgår flyget med SAS från Arlanda direkt till flygplatsen Linate i Milano där vi landar kl 12.05. Här möts vi av buss och vår kunniga och uppskattade reseledare Marie Steenstrup som sedan många år är bosatt i regionen. Hon har stort intresse för kultur, mat och vin samt är utbildad sommelier.

På sen eftermiddag, efter ett kaffestopp på vägen, kommer vi till Asti som grundades redan på romartiden och har många vackra byggnader från olika tidsepoker. Staden är känd för sitt mousserande vin, Asti Spumante och hästkapplöpningen “il Palio”. Här bor vi nära det historiska centrumet på Hotel Palio**** som är ett litet charmigt hotell med alla bekvämligheter. Alla rum har WC, dusch/bad, TV, kassaskåp och WiFi.

Efter ankomst gör vi en liten stadspromenad i hjärtat av det pittoreska Asti. Här finns trevliga gågator med små butiker, barer och restauranger.

Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 2        Alba och vingårdsbesök

Denna morgon beger vi oss till nästa sevärda stad – Alba. Vi inleder med en gemensam promenad genom staden med sina många bevarade medeltida torn. Vi flanerar genom små gränder och passerar vackra torg med sevärda byggnader. Vid Piazza Duomo beundrar vi två av Albas vackraste byggnader, domkyrkan San Lorenzo från 1400-talet och Palazzo Comunale.

Vi fortsätter till en traditionell vingård där vi serveras en lätt lunch baserad på gårdens egna produkter, bröd, salami, ost och dessert. Vi avsmakar även fyra olika viner, bl.a. Barolo och Moscato.

Vi avslutar dagen vid Piemontes kanske mest kända utsiktsplats – “Belvedere di la Morra”. Det är väl värt att gå uppför den branta backen för att få se den storslagna utsikten.

På eftermiddagen är vi tillbaka i Asti.

Middag på egen hand. Marie hjälper gärna till med restaurangförslag.

Dag 3        Fri dag i Asti

Idag har vi en ledig dag i Asti. Förslagsvis börjar man med veckomarknaden som ligger strax intill hotellet på Piazza Campo del Palio. Här finns närodlade livsmedel, välsmakande delikatesser, kläder, keramik, lädervaror och annat lokalproducerat.

I Asti finns förutom alla intressanta byggnadsverk, mängder med trevliga butiker och flera museer som är värda att besöka som t.ex. Palazzo Mazzetti, ett ståtligt palats, som idag också är ett konstmuseum. Marie hjälper till med idéer och förslag för dagens aktiviteter.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4       Piemontes huvudstad Turin med Egyptiska museet

På morgonen åker vi upp till Turin, Piemontes huvudstad. När vi närmar oss, ser vi Alperna majestätiskt höja sig i fonden. Staden var huvudstad i hertigdömet Savojen 1565 – 1713 då många av de magnifika barockpalatsen tillkom. Under en kort tid var Turin Italiens huvudstad, strax efter landets enande. I modern tid har industri och design kommit att utgöra livsnerven i staden, särskilt som Fiat har sin hemvist här.

Vi gör en promenad genom stadens pampiga centrala delar, där vi beskådar de olika kungliga palatsen och paradgatorna. Promenaden avslutas på Piazza San Carlo, vid något av de eleganta caféerna som kantar torget. Många av Turins kaféer är arkitektoniska sevärdheter i sig.

Stadens närhet till såväl Österrike som Frankrike visar sig i kafékulturen där man efter arbetsdagens slut samlas på kaféerna där det dukas fram läckra smårätter till aperitiferna. På ett kafé serveras vi ”Merenda Reale”, som är varm choklad med småkakor – en tradition som uppstod vid det kungliga hovet i Turin.

Under dagen gör vi ett besök på Egyptiska museet som anses vara det viktigaste egyptologiska museet utanför Egyptens gränser. Engelsktalande guide. Lunch på egen hand. Marie hjälper till med restaurangförslag.

På kvällen är vi tillbaka i Asti och äter gemensam middag på hotellet.

Dag 5     Dag i vinets tecken

Ännu en dag i det böljande vackra landskapet Piemonte. Vi börjar med ett besök i den lilla byn Barbaresco och stannar till för en promenad upp till det medeltida utsiktstornet, tillika byns symbol. Vi kikar även in i den lilla men mycket speciella kyrkan.

Genom bördiga vinodlingar fortsätter vi till slottet Grinzane Cavour som ligger vackert på en höjd. Vi promenerar upp till slottet där vi kan beundra den fantastiska utsikten över landskapet och se slottet exteriört. I slottskällaren finns ett Enotek, där man kan betala för att prova vin på glas. Alla Piemontesiska vinerna är representerade och det finns även olika lokala matprodukter.

Längs slingrande vägar fortsätter vi mot byn Barolo, känt för sitt prestigevin. Här serveras vi en rustik och traditionell lunch. Vi hinner också med en liten promenad för att bekanta oss med byn och njuta av miljön med de karakteristiska medeltida stenhusen.

Sista besöket för dagen gör vi i byn Fontanafredda, på en vingård som en gång i tiden ägdes av Italiens första kung, Viktor Emanuel II. Vi gör ett besök i vinkällaren och får prova på ett glas uppfriskande mousserande rosévin.

På kvällen äter vi gemensam middag på en trevlig restaurang i Asti.

 

Dag 6     Asti – Stockholm

På morgonen reser vi mot Milano där vårt direktflyg med SAS avgår kl 12.55 från flygplatsen Linate med ankomst till Arlanda kl 15.35

Covid-19 kan komma att påverka resan och ändringar av programpunkter kan behöva göras.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Milano t/r
 • Flygskatt, flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 5 Frukostar
 • 2 Luncher
 • 4 Middagar
 • 1 "Merenda Reale"
 • 1 Vinprovning
 • Entréer och visningar
 • Reseledarens tjänster
    Enkelrumstillägg: 1.130:-

Pris: 13.990:-


Utskriftsvänlig PDF  

Öppet köp på resan fram

t.o.m. 66 dagar före avresan.


Vi går i kuperad terräng så ta med bekväma promenadskor!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm