På romantiska vinvägar längs Rhen

4 - 8 juni    5 dagar    13.450:-


Följ med oss på den tyska vinvägen då vi åker längs vindlande småvägar i Rhendalen. I det bördiga och vackra landskapet upplever vi pittoreska medeltida byar och historiska städer. Vi kommer till Heidelberg, en av Tysklands vackraste städer. I Speyer och Worms får vi se ett par av medeltidens mest magnifika katedraler. Vi provar utsökta tyska viner, smakar på regionens traditionella maträtter och lär oss allt om sparris.

Dag 1   Bad Dürkheim
Flyget avgår kl 09.00 med SAS från Arlanda direkt till Frankfurt dit vi ankommer kl 11.15.

Vi möts av vår omtyckte och svensktalande reseledare Rainer Schwenke.Med buss reser vi söderut och gör en paus längs vägen innan vi når den charmiga vin- och kurorten Bad Dürkheim som ligger omgiven av kullar med vinodlingar och vid randen av stora skogar. Staden ligger mitt i Tysklands näst största vinområde Pfalz som producerar en stor mängd utmärkta kvalitetsviner. Här hittar man Tysklands mildaste klimat med 225 soldagar per år och ett skyddat läge från kalla vindar mellan bergen i öster och väster.

Vi bor på Kurpark Hotel**** som ligger nära stadens centrum och intill den vackra kurparken med sin lummiga grönska och yppiga blomsterprakt, en utmärkt plats att strosa runt i. Hotellet har fitnessavdelning med fri entré för hotellets gäster, Spa, kasino, bar, trädgårdsservering och restaurang allt i en avkopplande miljö.Rummen har WC, bad/dusch, TV, kassaskåp, gratis WiFi och minibar (öl, vatten, juice), badrock.

Efter ankomsten gör vi tillsammans en kort promenad genom stadens kullerstensgator till Römerplatz med fontäner, palmer, och blommor som ger torget en sydländsk charm. Här hittar vi mängder med caféer, glassbutiker och restauranger där man över en sen lunch kan njuta av det vackra torget.

Gemensam middag på hotellet.

 

 

Dag 2   Sparris & vinprovning
Efter en god frukost bekantar vi oss med kurorten Bad Dürkheim till fots och med buss. Vi ser många stadens sevärdheter som världens största vinfat och romantiska borgruiner samt det imponerande graderverket, en väldig träkonstruktion där det sipprar saltvatten längs väggarna. Det ansågs hälsosamt att besöka byggnaden om man led av andningsbesvär. För den som vill prova är verket fortfarande i bruk.

Vi lämnar Bad Dürkheim och reser mot Nauheim, där en klassisk sparrislunch väntar. Tysk vit sparris är en delikatess som exporteras över hela Europa. Den serveras som sig bör med Hollandaisesås och skinka. Vi får givetvis också bekanta oss med odlingarna och lära oss om de olika sorter som finns.

På kvällen besöker vi den lilla vinbyn Ober-Flörsheim och en välkänd vingård. Här produceras smakrika vita och röda viner. Vi provar viner och avnjuter en enkel middag.

 

 

Dag 3   Speyer – Deidesheim
På förmiddagen gör vi en utflykt till medeltidsstaden Speyer vackert belägen vid floden Rhen. Vi gör en stadspromenad med vår reseledare och besöker den berömda domkyrkan, som är den största och bäst bevarade romanska katedralen i världen. I kryptan vilar flera av de Tysk-Romerska kejsarna. Vi fortsätter till den lilla vinorten Neustadt an der Weinstraße.
Här ges tid att strosa runt i den gamla medeltida stadskärnan och äta lunch på egen hand.

 

 

Dagens sista stopp blir på en trevlig vingård i staden Deidesheim.  Här provar vi några av traktens bästa viner och till middag får vi en typisk Pfalzisk traditionell rätt.

Efter middagen åtevänder vi till Bad Dürkheim.

Dag 4   Heidelberg
Idag besöker vi romantiska Heidelberg där det grandiosa renässanspalatsets siluett höjer sig effektfullt över gamla stan. Staden ståtar med Tysklands äldsta universitet, grundat 1386 och var huvudstad i Kurpfalz fram till 1720. Heidelberg var i flera århundraden en central plats för europeisk politik och kultur. Vi promenerar till stadens berömda bro ”Alte Brücke” över floden Neckar och härifrån ser vi den mäktiga slottsruinen. Eftersom staden var hårt ansatt under 1600-talets europeiska konflikter, så återstår idag enbart en romantisk ruin, som beundrats av författare som Victor Hugo och Mark Twain. Det blir tid för egna strövtåg och lunch i Heidelbergs gamla stad som är en av Tysklands vackraste städer.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Bad Dürkheim.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 5   Worms
Idag besöker vi Worms som förmodligen är Tysklands äldsta stad. Platsen befolkades omkring 5.000 år f. Kr. Vi börjar med att besöka Domkyrkan S:t Peter som anses vara ett av de mest storslagna verken inom romansk kyrkobyggnadskonst. Ungefär samtidigt som domkyrkan byggdes bildades även en mycket aktiv judisk församling. Därför har Worms idag den äldsta judiska begravningsplatsen i Europa, med gravstenar från 1000-talet.  År 1521 talade Luther i riksdagen i Worms. Där uppmanades han av kejsare Karl V att återkalla sina läror. När Luther vägrade att göra detta, blev han bannlyst och var därmed rättslös. Här finns världens största monument över Luther samt ett stort Luther-Bibliotek.

Vi får egen tid att strosa runt i den vackra staden och äta lunch.

Ett sista glas av traktens välsmakande Riesling hinner vi med innan vi kommer fram till Frankfurt.

Vi flyger med SAS kl 19.50 och beräknas landa i Stockholm 21.55.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – Frankfurt t/r
  • Flygskatt, flygplatsskatter
  • Bussresor enligt program
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 4 Frukostar
  • 1 Sparrislunch
  • 4 Middagar
  • 2 Vinprovningar
  • Utflykter och entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 13.450:-


Enkelrumstillägg: 1.350:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Ta med bekväma skor eftersom
vi promenerar mycket!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: