Salzburg med Salzkammergut

med Königsee, Örnnästet och konsert i Schloss Mirabell

11 - 16 september    6 dagar    13.290:-


Salzburg anses vara en av Europas vackraste städer med praktfull barockarkitektur som förgyller staden på båda sidor om floden Salzach. Våra utflykter går till natursköna Salzkammergut, Kejsar Franz Josephs sommarvilla i Bad Ischl, Hitlers Örnnäste med svindlande utsikt och alpsjön Königssee där vi gör en båttur. Vårt besök i Salzburg avrundas med en klassisk kvällskonsert i slottet Mirabell. Salzburg är en pärla du inte får missa!

Dag 1   Arlanda – Salzburg
Reseledaren möter er på Arlanda och vi reser med SAS kl 08.40 direkt till München där vi landar kl 10.50.

På vägen till Salzburg gör vi ett stopp för den som vill äta en lätt lunch eller dricka kaffe. Efter drygt två timmars bussresa når vi Mozarts födelsestad, Salzburg. Här bor vi på trevliga Goldenes Theater Hotel****, beläget i centrum på gångavstånd till alla sevärdheter.
Alla rum har TV, kassaskåp och AC. Hotellet har ingen restaurang men väl en trevlig bar och frukostmatsal.

Vi promenerar till en närbelägen restaurang där vår middag serveras.

 

 

Dag 2   Salzburg
Idag är det dags att upptäcka Salzburg till fots med vår svensktalande lokalguide.Vi promenerar längs Linzergasse, en trevlig shoppinggata och fortsätter över floden Salzach till ”gamla stan”, där vi får visning av Mozarts barndomshem där han föddes 1756. Idag är det ett museum fyllt av minnen, porträtt och instrument. Hans musik har gjort honom odödlig och under sitt korta liv hann han med att komponera över sexhundra verk innan han dog i Wien endast 35 år gammal.

Vi ser den berömda gågatan Getreidegasse och den imponerande domkyrkan innan vi avlutar promenaden på en trevlig restaurang för gemensam lunch.
Eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Vi rekommenderar ett besök på något av stadens berömda kaféer. Varför inte besöka Österrikes äldsta kaffehus Tomaselli eller Konditorei Fürst, som säljer de ”äkta” Mozartkulorna.

Middag på egen hand. Reseledaren hjälper gärna till med förslag.

 

 

Dag 3   Salzkammergut
Dagens utflykt tar oss österut till det natursköna Salzkammergut som ursprungligen mest var känt för sina saltgruvor och den blomstrande salthandeln som pågått i området sedan bronsåldern.

Vi beundrar den vackra naturen med blåa sjöar, gröna ängar, små byar och upp till 3.000 meter höga berg. I den lilla byn S:t Gilgen vid stranden av Wolfgangsee går vi ombord på en färja som tar oss till S:t Wolfgang där den berömda operetten ”Värdshuset vita hästen” utspelade sig. Med reseledaren gör vi en kort promenad genom staden och fram till värdshuset som ligger vackert vid stranden av sjön.

På väg mot Bad Ischl äter gemensam lunch på en trevlig restaurang.

På eftermiddagen kommer vi till den eleganta kurorten Bad Ischl, ”Salzkammerguts hjärta” som ligger vackert inbäddat i Traundalen, omgiven av höga berg.

Här besöker vi Kejsarvillan som kejsar Franz Joseph I och hans hustru Elisabeth ”Sisi” fick i förlovningspresent. Här, där hovetiketten var så mycket lättsammare än i Wien, tillbringade de många sköna somrar. Palatset är fyllt med möbler och personliga ägodelar, och vi får höra berättelser om släkten Habsburg och livet i villan.

Vi avslutar besöket i Bad Ischl på ett av Österrikes mest välkända kaffeer, Konditori Zauner, som startades på Franz Josephs tid och än idag drivs av familjen Zauner, som har fått många utmärkelser genom åren för sina utsökta bakverk. Här erbjuds den största tårt- och kakbuffén i hela landet! Vi njuter av en traditionell kaffe ”Melange” och väljer själva ut ett bakverk från buffén.

På kvällen är vi tillbaka i Salzburg.

Middag på egen hand. Reseledaren hjälper gärna till med förslag.

 

 

Dag 4   Örnnästet – Königsee
Idag gör vi en utflykt längs vackra vägar till nationalparken Berchtesgaden i östra Bayern.  Dagens första besök blir på Kehlsteinhaus – Hitlers Örnnäste – på 1.834 meters höjd. Här kan vi njuta av resans kanske vackraste och mest imponerande utsikt. Inget av den ursprungliga byggnaden finns kvar, men vi tar den berömda mässinghissen, som installerades under Hitlers tid, upp till toppen. Efter en härlig naturupplevelse går färden vidare till Königssee – en vacker alpsjö inbäddad mellan branta bergväggar. Det är Tysklands högst belägna sjö med smaragdgrönt vatten som skimrar i en fjordliknande miljö.

Vi äter en lunch på en restaurang vid sjön och får sedan uppleva de vackra scenerierna när vi tar en tur på sjön med en tyst eldriven båt, till vallfartskyrkan S:t Bartholomä. När vi stigit iland gör vi en gemensam promenad på udden innan båten tar oss tillbaka.

På kvällen är vi tillbaka i Salzburg.

Middag på egen hand. Reseledaren hjälper gärna till med förslag.

 

Dag 5   Fri dag och kvällskonsert
Dagen är fri för egna strövtåg. Reseledaren hjälper till med idéer och bokningar.
Här är några förslag:
Njut av kaffe och en bit Sachertårta på Hotel Sacher eller strosa runt i den vackra Mirabellträdgården.
Följ med på en tur i musikalen ”Sound of musics” fotspår eller ta en tur med linbana upp till Mönchsberg och fästningen Hohensalzburg.

På kvällen träffas vi åter på hotellet för att gemensamt gå till vår middagsrestaurang.

Efter middagen gör vi en kort promenad till slottet Mirabell där vi ska lyssna på en klassisk konsert i slottets barocksmyckade Marmorsal.

På programmet står kompositioner av främst Mozart men även av Vivaldi, Haydn och Beethoven.  Här i barocksalen musicerade en gång i tiden familjen Mozart för Salzburgs ärkebiskopar. Vi har platser längst fram i salen.

Efter konserten promenerar vi tillbaka till hotellet.

Dag 6   Salzburg – Stockholm
Efter en tidig frukost är det dags att lämna Salzburg för denna gång. Bussen tar oss mot München och på vägen gör vi ett kaffestopp innan vi kommer fram till flygplatsen.

Vi flyger från München kl 13.20 direkt till Stockholm med SAS, där vi beräknas landa kl 15.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – München t/r
 • Flygplatsskatter, flygskatt
 • Plats i dubbelrum
 • 5 Frukostar
 • 3 Luncher
 • 2 Middagar
 • 1 Kaffe med bakverk
 • Bussresor enligt program
 • 2 Båtfärder
 • Utflykter och entréer
 • Svensk lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 13.290:-


Enkelrumstillägg: 1.880:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Tag med pass som är giltigt 6 månader efter resans hemkomstdag!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: