Sköna dagar vid Gardasjön

23 – 28 september    6 dagar    13.950:-


Följ med till Gardasjön som är en av Europas vackraste platser! Njut av underbara naturscenerier längs sjön som har snöklädda alper i norr och inbjudande strandpromenader i söder. Klimatet är behagligt och runt sjöns stränder växer palmer och oleander. Under vår vistelse gör vi utflykter runt sjön och till Verona, D’Annunzios magnifika Villa Il Vittoriale, besöker en vingård och gör en båttur på Gardasjön. Vi bor i Desenzano.

Dag 1     Stockholm – Desenzano

Vi flyger direkt med SAS kl 09.25 till Milano och landar på Linate kl 12.05. På två timmar tar buss och reseledaren oss till den trivsamma lilla staden Desenzano, som ligger vackert vid Gardasjöns södra strand.
Vi bor på trevliga Hotel Oliveto**** som ligger nära stadens centrum och är inbäddat i ett lummigt parkområde.
Hotellet har en restaurang, bar och en 20 meters utomhuspool.

Alla rum har utsikt mot trädgården, badrum samt WiFi.

Ett nytt Spa- och Wellness område finns med bastu och turkiskt bad, uppvärmd pool och gym som kostar 15 € per besök och bokas i receptionen.

Efter ankomsten tar reseledaren med oss på en liten stadspromenad. Desenzano är mycket uppskattad för sina vackra gränder, sin strandpromenad och ymniga växtlighet.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2     Gardasjön runt

Vår buss tar oss på vackra vägar längs den östra sidan av sjön till den vackra staden Malcesine. Den ligger vid kanten av sjön, med berget Monte Baldo med sina 2.000 m.ö.h. i bakgrunden. Mest berömd är staden för det högt belägna slottet, där Goethe bodde en tid. Vi har tid att ströva omkring i Malcesine och njuta av atmosfären.


Vi fortsätter norrut till Riva del Garda som är norra Gardasjöns huvudort med en vacker gammal stadskärna. Här kan vi njuta av det vackra, nästan fjordlika landskapet med höga berg som övergår i Alperna.

Vi gör en promenad med reseledaren och äter en pizzalunch tillsammans.

På eftermiddagen färdas vi längs sjöns västsida och kommer till byn Limone, ännu en av de många pittoreska små orterna längs sjöns stränder.
Staden klättrar upp längs berget, just där klipporna är som mest dramatiska. Här möts vi av pastellfärgade hus, blomsterarrangemang och små söta fiskebåtar.


Vi besöker en ”limonaia” en vinterträdgård där man odlar citrusfrukter. Vi provar den berömda lokalproducerade likören Limoncello.

Vi fortsätter söderut och den här delen av sjön är känd för sina många tunnlar och vackra naturscenerier.

På kvällen är vi tillbaka på hotellet och äter gemensam middag

Dag 3     Verona och vingårdsbesök

I dag gör vi en utflykt till det romantiska Verona. Staden domineras av Adigefloden med sina många broar.

Verona blev världsberömt efter att Shakespeare förlagt handlingen i ”Romeo och Julia” till staden.


Vi gör en stadspromenad med med vår engelsktalande guide. Vi får se ”Piazza del Erbe” , känd för sin torghandel, sina vackra rosa hus i marmor och Julias hus, där historien säger att familjen Capulet levde. Inne på gården finns den berömda balkongen där Julia stod när Romeo lovade henne evig kärlek.

Vi fortsätter till Veronas mest kända shoppinggata, via Mazzini, där de exklusiva affärerna ligger på rad.

Mitt på Piazza Brà ligger Arena di Verona, den stora amfiteatern som idag är en av världens bästa operascener. Detta var en gång platsen för blodiga gladiatorspel.

Idag är den Veronas stolthet och fungerar som scen åt världens främsta operasångare. På de rosaglittrande stenläktarna ryms 30.000 åskådare och akustiken är så bra att det inte behövs några mikrofoner.

Lunch på egen hand.

På hemvägen besöker vi en vingård och får lära oss allt om den lokala vinproduktionen i det berömda Valpolicellaområdet. Vi provar på några glas med lite ost och kallskuret på äkta italienskt manér.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4      Il Vittoriale och båttur

På morgonen åker vi till Gardone Rivera i den sydvästra delen av sjön där vi besöker ”Il Vittoriale” Gabriele d’Annunzios spektakulära hem och park. Den excentriske författaren, poeten och krigshjälten från första världskriget har bl. a. låtit smycka sin park med en stridsbåt, en amfiteater och ett flygplan.
Han var en av 1900-talets märkligaste män. Han utnyttjade sin status som krigshjälte, att på eget bevåg, inta en stad i grannlandet – och göra sig själv till diktator där.

”Il Vittoriale” är det monument han skapade över sig själv, från 1921 fram till sin död. Det var ett ständigt skapande och samlande av exotiska och udda föremål. Här levde han också ett minst sagt udda liv, ständigt skandalomsusad.

Vi får en guidad tur på engelska i bostaden och kan därefter besöka parken på egen hand.

Vi äter därefter gemensam lunch.


På eftermiddagen går vi ombord på en privat båt för en rundtur på sjön, då vi kan beundra de vackra naturscenerierna.

Vi ser bl.a. den berömda ön Isola del Garda med sitt venetianska palats och vackra trädgårdar.

Vi går iland i Sirmione som ligger på en halvö på södra stranden. Staden är berömd för sina romerska fornlämningar och helande bad. Här finns en vacker strandpromenad med livlig båttrafik. En kaffe eller glass på strandpromenaden hinner vi avnjuta innan vi återvänder till vårt hotell.

Middag på egen hand.

Dag 5     Fri dag i Desenzano

Idag är dags för egna strövtåg. Reseledaren hjälper gärna till med förslag i Desenzano eller i omgivningarna.

Kanske vill ni njuta av hotellets faciliteter, strosa längs strandpromenaden eller ta en kaffe på någon av stadens caféer och utforska butikernas utbud.

På förmiddagen kan man med lokalbuss ta sig till Peschiera del Garda för att besöka den lokala veckomarknaden. Här har man chans att köpa närproducerade livsmedel, kläder, läderprodukter och kanske något trevligt att ta med hem.

På kvällen återsamlas vi för att ta en promenad (c:a 15 minuter) för att äta avslutningsmiddag på en restaurang i närheten av hotellet.

Dag 6     Desenzano – Stockholm

Vi lämnar hotellet efter frukost och bussen kör oss till Milanos flygplats.
Vårt direktflyg med SAS avgår kl 13.00 och vi beräknas landa på Arlanda kl 15.40.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 •  flyg Arlanda – Milano t/r
 •  flygskatt, flygplatsskatter
 •  bussresor
 •  privat båttur
 •  plats i tvåbäddsrum
 •  5 frukostar
 •  2 luncher
 •  4 middagar
 •  1 vinprovning
 • likörprovning
 • utflykter och entréer
 • Engelsktalande lokalguide i Verona
 • reseledarens tjänster
     Enkelrumstillägg: 2.290:-

Pris: 13.950:-


Utskriftsvänlig PDF  

Öppet köp på resan fram

t.o.m. 66 dagar före avresan.


Kontrollera att passet är giltigt under hela resan.

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm