Svenska Pommern, öarna Rügen och Usedom

Berlin – Stralsund – Greifswald – Wismar – Lübeck

14 - 18 september    5 dagar    11.990:-


Följ med på en härlig historisk resa till Pommern med öarna Rügen och Usedom! Vi gör trevliga och intressanta utflykter och får uppleva många svenskminnen, idylliska badorter, vacker natur och klassiska hansastäder. Vi bor i hansastäderna Stralsund och Wismar. Rainer Schwenke är vår populära och kunniga svensktalande reseledare.

Dag 1   Berlin – Stralsund
Vi flyger kl 08.55 från Arlanda till Berlin Tegel med SAS där vi beräknas landa kl 10.25. Här möts vi av vår omtyckta svensktalande reseledare Rainer Schwenke som kommer att guida oss genom Tysklands kultur och historia under vår resa.

Med vår buss beger vi oss in i de centrala delarna av Berlin via Olympiastadion, Kurfürstendamm och Potsdamer Platz, fram till Gendarmenmarkt, Vid det vackra torget ligger bland annat Franska och Tyska kyrkan, Berlins konserthus och en staty av den tyske poeten Friedrich Schiller.

Här äter vi en gemensam lunch och beger oss därefter norrut mot Stralsund dit vi anländer på sen eftermiddag.

Staden grundades redan på medeltiden och i stadskärnan finns rikt dekorerade gavelhus, stora packhus och imponerande kyrkor. Här hittar vi många svenskminnen, då både Gustav II Adolf och Karl XII har varit här. Vi bor på Alstadt Hotel zur Post som är ett trevligt mellanklasshotell, beläget mitt i den pittoreska och charmiga stadskärnan. Alla rum har WC, dusch, TV.

Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 2   Greifswald – Usedom
Dagen börjar med ett besök i staden Greifswald. Här besöker vi den berömda universitetsaulan. Under 1700-talet kom många svenskar hit för att studera. Ett besök i den vackra Domkyrkan grundad på 1300-talet ingår också.

Vi ställer sedan kosan mot den vackra ön Usedom, som bjuder på stora kontraster med eleganta badorter, badstränder och ett oförstört landskap med en sällsynt djur- och växtvärld. I den lilla byn Wolgast äter vi gemensam lunch och kör vidare längs Usedoms kust. Här njuter vi av grönskan och den vackra strandlinjen med den mjuka vita sanden.

I badorten Bad Heringsdorf, med eleganta byggnader, gör vi ett längre stopp. Här kan man gå längs strandpromenaden eller sitta på ett café, ta en öl och bara njuta av havsutsikten.

Sedan fortsätter resan till Mellenthin där vi ser Johan Oxenstiernas slott exteriört och besöker den lilla välbevarade bykyrkan, med intakt interiör sedan 1600 talet.

Vår middag avnjuter på en klassisk restaurang i Greifswald innan vi återvänder till Stralsund och vårt hotell.

Dag 3   Stralsund – Rügen
Idag besöker vi ön Rügen och vi börjar med den lilla staden Putbus som med sin klassicistiska stadskärna av vita hus präglas av italiensk elegans.

Vi stiger ombord på ett ångdrivet veterantåg som tar oss genom vackra naturområden till den charmiga badorten Binz med sin långa strand. Här får vi tid att ströva runt på egen hand.

Färden fortsätter längs kusten och vi passerar Tredje rikets semesterort Prora där man planerade att kunna ta emot 20.000 gäster samtidigt.

Vid Viktoriasicht, tar vi en skön promenad genom bokskogen till de berömda kritklipporna som är en av de mest kända platserna på Rügen.

Vi äter gemensam lunch under dagen.

Innan vi lämnar Rügen, gör vi ett stopp på ett unikt ölbryggeri där man brygger öl enligt gamla, nästan bortglömda, metoder. En liten provsmakning ingår.

På kvällen är vi tillbaka på vårt hotell.

Middag på egen hand i Stralsund.Reseledaren hjälper till med tips.

Dag 4   Stralsund – Wismar
Vi börjar dagen med en stadspromenad i Stralsund, som anlades redan 1234 och har sedan dess alltid varit en betydande sjöfartsstad. Staden var i svensk ägo från den Westfaliska freden 1648 fram till 1815, då området såldes till Preussen. Stralsund var Sveriges huvudstad för de tyska besittningarna 1721 – 1815. Här föddes bl.a. Nicodemus Tessin d.ä. och apotekaren och kemisten Carl Wilhelm Scheele.

Lunch på egen hand.

Efter lunch reser vi mot den idylliska hansastaden Wismar, dit vi kommer på eftermiddagen.

Vi bor i den medeltida stadskärnan på Vienna House Stadt Hamburg Wismar ****. Alla rum har WC, dusch, TV och gratis WiFi.

Vi gör en gemensam promenad genom den välbevarade stadskärnan, med de vackra köpmanshusen från olika tidsepoker, de rikt utsmyckade hamnmagasinen och stadens ståtliga tegelkyrkor minner om välståndet under Hansa- och svensktiden.

Avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 5   Wismar – Lübeck
Efter frukost åker vi till Hanstasaden Lübeck, där vi gör en stadspromenad i gamla stan där vi bl.a. ser torget, rådhuset och Mariakyrkan.

Vi besöker det berömda Holstentor, som är stadens symbol och en av Lübecks fyra ursprungliga stadsportar. Det byggdes 1464 – 1478 inte främst som en försvarsanläggning utan som en symbol för den självständiga stadens makt och rikedom. Här besöker vi museet som berättar om Lübecks centrala roll under Hansatiden.

Vi får lite tid på egen hand och reseledaren kan ge tips vad man kan göra. Några vill säkert besöka Café Niederegger där man tillverkat utsökt marsipan sedan 1806.

Vi äter gemensam lunch innan vi reser mot Hamburgs flygplats där vårt plan avgår 18.55 med SAS och landar på Arlanda kl 20.25.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Berlin
 • Flyg Hamburg – Arlanda
 • Flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 4 Frukostar
 • 4 Luncher
 • 3 Middagar
 • 1 Kaffemål
 • Utflykter, entréer
 • Reseledarens tjänster

Pris: 11.990:-


Enkelrumstillägg: 1.450:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Tag med pass som är giltigt 6 månader efter resans hemkomstdag!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: