Svenska Pommern – öarna Rügen och Usedom

Hamburg – Wismar – Stralsund – Greifswald – Berlin

11 - 15 september    5 dagar    11.990:-


Följ med på en härlig historisk resa till Pommern med öarna Rügen och Usedom! Vi gör trevliga och intressanta utflykter och får uppleva många svenskminnen, idylliska badorter, vacker natur och hansastäder med vackert utsmyckade hus. Vi bor i Hansastäderna Wismar och Stralsund. I vår resa ingår också besök i Hamburg, Griefswald och Berlin.

Dag 1   Hamburg
Vi flyger med SAS kl 08.25 från Arlanda direkt till Hamburg där vi anländer kl 10.00. På flygplatsen i Hamburg möts vi av svensk lokalguide. Vi börjar dagen med en stadsrundtur med buss och till fots i de centrala delarna av Hamburg, som är Tysklands näst största stad och den viktigaste hamnstaden. Vi kommer bl.a. förbi Rådhusplatsen och S:t Mikaelskyrkan som är stadens landmärke med sitt 132 m höga barocktorn.

I hamnen ligger det omtalade och nybyggda konserthuset Elbphilarmonie samt den berömda stadsdelen Speicherstadt med sina gamla packhus ombyggda till moderna kontor, affärer, restauranger, museer och bostäder.

De båda Alstersjöarna med omgivande parker ligger mitt i Hamburg och ger staden en vacker inramning.

Vi äter en gemensam lunch i stadens centrum, där vi möter vår kunnige svensktalande reseledare Rainer Schwenke. Färden går vidare till den idylliska Hansastaden Wismar, som var administrativt centrum under svensktiden.

Vi bor i den medeltida stadskärnan på hotell Steigenberger Stadt Hamburg****. Alla rum har WC, dusch, TV och gratis WiFi.

Om tid finns gör vi en kort promenad med vår reseledare för att bekanta oss med staden.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2   Wismar – Stralsund
Efter frukost gör vi en promenad med Rainer i Wismars vackra, välbevarade stadskärna. Här finns köpmanshus från olika epoker med stiliga gavlar, hamnmagasin och ståtliga tegelkyrkor som minner om välståndet under Hansa- och svensktiden.

Vi lämnar Wismar och reser österut genom Mecklenburg-Vorpommern och mot den berömda staden Stralsund.

I byn Sanitz äter vi gemensam lunch.

På eftermiddagen anländer vi till den historiska staden Stralsund och gör en stadspromenad genom de centrala delarna, som nästan är helt omgivna av Östersjöns vatten. Staden grundades redan på medeltiden och i stadskärnan finns rikt dekorerade gavelhus, stora packhus och imponerande kyrkor. Här hittar vi många svenskminnen, då både Gustav II Adolf och Karl XII har varit här.

Vi bor på Hotell Alstadt Hotel zur Post **** ett trevligt mellanklass-hotell, beläget mitt i den pittoreska och charmiga stadskärnan. Alla rum har WC, dusch, TV.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3   Greifswald – Usedom
Dagen börjar med ett besök i Greifswald. Här besöker vi universitetsaulan. Under 1700-talet kom många svenskar hit för att studera. Ett besök i den vackra Domkyrkan grundad på 1300-talet ingår också.

Vi ställer sedan kosan mot den vackra ön Usedom, som bjuder på stora kontraster med eleganta badorter, badstränder och ett oförstört landskap med en sällsynt djur- och växtvärld.

I den lilla byn Wolgast äter vi gemensam lunch och kör vidare längs Usedoms kust. Här njuter vi av grönskan och den vackra strandlinjen med den mjuka vita sanden.

Vi kommer till Peenemünde, platsen där Gustav II Adolf landsteg 1630 i samband med Sveriges inträde i 30-åriga kriget

I badorten Bad Heringsdorf, med eleganta byggnader, gör vi ett längre stopp. Här kan man gå längs strandpromenaden eller sitta på ett café, ta en öl och bara njuta av havsutsikten.

Sedan fortsätter resan till Mellenthin där vi ser Johan Oxenstiernas slott exteriört och besöker den lilla välbevarade bykyrkan, med intakt interiör sedan 1600 talet.

Vår middag avnjuter vi ikväll i Greifswald innan vi återvänder till Stralsund och vårt hotell.

Dag 4   Stralsund – Rügen
På morgonen beger vi oss direkt ut på ön Rügen och till den lilla staden Putbus med sin 200-åriga klassicistiska stadskärna med vita hus som präglas av italiensk elegans.

Vi går ombord på ett gammeldags tåg med tidsenliga vagnar och som drivs av ett ånglok. Resan går genom vackra naturområden till den charmiga badorten Binz med sin 3 km långa strand. Här får vi lite tid på egen hand.

Vår färd fortsätter längs kusten och passerar Tredje rikets semesterort Prora där man planerade att kunna ta emot 20.000 gäster samtidigt.

Vid Viktoriasicht, tar vi en skön promenad genom bokskogen till de berömda kritklipporna som är en av de mest fotograferade platserna på Rügen.

Vi äter gemensam lunch i närheten. Innan vi lämnar Rügen, gör vi ett stopp på ett unikt ölbryggeri där man brygger öl enligt gamla nästan bortglömda metoder. En liten provsmakning ingår.

På kvällen är vi tillbaka på vårt hotell och gemensam middag.

Dag 5   Berlin – Arlanda
Vi lämnar Pommern och reser söderut mot Berlin tillsammans med vår svensktalande Berlinkunniga guide Ines Norton. Besöket i Berlin inleder vi med gemensam lunch.

Efteråt gör vi en stadsrundtur med Ines till fots och med buss. Vi möter både det gamla och nya Berlin och åker längs den historiska boulevarden Unter den Linden och eleganta Kurfürstendamm, ser Brandenburger Tor, Riksdagen, Gedächtniskirche och Check Point Charlie.

Vi får höra om stadens spännande historia och dess förvandling till en av de hetaste kulturmetropolerna i Europa.

Därefter har vi lite fri tid att ströva omkring i staden innan vi återsamlas och beger oss till flygplatsen.

Direktflyg kl 21.45 till Stockholm med Norwegian där vi landar kl 23.20


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Hamburg
 • Flyg Berlin – Arlanda
 • Flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 1 Kaffemål
 • 1 Ölprovning
 • 4 Frukostar
 • 5 Luncher
 • 4 Middagar
 • Utflykter och entréer
 • Reseledarens tjänster

Pris: 11.990:-


Enkelrumstillägg: 1.390:-

Fåtal platser kvar!

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: