Trädgårdar i ett blomstrande Cornwall

S:t Ives, The Lost Gardens of Heligan och Eden Project

11 - 16 april    6 dagar    14.850:-


Följ med och njut av trädgårdar i Cornwall där våren gör sitt intåg redan i slutet av februari med blommande magnolior, tätt följt av kamelior, azaleor och rhododendron. Vi kommer till konstnärernas St Ives, Land’s End och besöker charmiga små fiskebyar och natursköna kustområden. På ditresan besöker vi Stourhead House & Garden och på hemresan Salisbury Cathedral.

Dag 1   Stourhead House & Garden
Vi flyger kl 07.55 från Arlanda med SAS direkt till London med ankomst kl 09.35 på Heathrow där möts vi av vår reseledare, Ulrika Johnson, som är lokalguide och bosatt i London.

På väg mot Cornwall med vår buss besöker vi Stourhead House and Garden, bankiren Henry Hoares påkostade 1700-tals palats som har högklassiga interiörer och vacker konst. Hoare anlade här en av Englands finaste landskapsparker, urtypen av en engelsk park med gräsmattor, sjöar, skulpturer, små tempel och ruiner. Här finns också möjlighet att äta lunch.

Vi fortsätter med ett kortare stopp på vägen och ankommer på kvällen till semesteridyllen Newquay där vi bor på Porth Veor Manor Hotel***. Ett charmigt hotell med trevlig restaurang och sällskapsutrymmen. Hotellet har inte hiss. Alla rum har WC och dusch/bad.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 2   Lanhydrock House
Efter frukost åker vi till en utsiktsplats där vi kan se den klippiga kusten norr om Newquay och kanske lockar en promenad längs havet.
Vi stannar för möjlighet att äta lunch vid kusten och åker därefter till Lanhydrock, ett viktorianskt herresäte som ger en inblick i hur herrskap och tjänstefolk levde under 1800-talet. Vi ser vackra salonger, ett imponerande kök och tjänstefolkets sovrum. I trädgården finns många rhododendrons som på våren blommar med stor färgprakt.

På eftermiddagen återvänder vi till Newquay.

Dag 3   Land’s End och St Ives
Vi börjar dagen med en tur till den charmiga kuststaden St Ives. Här verkade under 1800- och 1900-talen många kända konstnärer. Deras verk finns att se på Tate Gallery och på Barbara Hepworths Sculpture Garden. (Entréer till dessa ingår inte).

Vi har tid att på egen hand strosa runt bland de vita husen och äta lunch.

På eftermiddagen lämnar vi St Ives och åker så långt ner man kan komma på Cornwalls sydspets. Här ser vi Land’s End där England slutar med dramatiska klippor och en fyr. Vi stannar till och tittar på havet och sjöfåglarna som har sina bon på klipporna.

Fram på eftermiddagen är vi åter i Newquay.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 4   Eden Projekt – Heligan
Efter frukosten startar vi dagen med ett besök på det omtalade The Eden Project, världens största växthus som ser ut som bollar av bubbelplast. I ett före detta dagbrott har man byggt gigantiska växthus där exotiska växter från alla världsdelar är samlade. Här kan man gå genom en jättelik regnskog eller promenera högt upp bland trädkronorna.

Färden fortsätter sedan till det charmiga fiskeläget Fowey. Här finns det tid för lunch på egen hand.

Vi tillbringar eftermiddagen i “The Lost Garden of Heligan”, en av Cornwalls mest kända trädgårdar. Egendomen har funnits i familjen Tremaynes ägo i mer än 400 år. Här kan vi se en italiensk trädgård, viktorianska växthus med ananas, melon och vindruvor, en muromgärdad köksträdgård, en grotta, dammar och fantastiska rhododendron.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 5   Penzance – Trebah Garden
Idag far vi till sydkusten och inleder med att besöka Penzance, en av Cornwalls huvudorter. Här gör vi en promenad genom de små gatorna och i hamnen som är full med både fritids- och fiskebåtar. Vi får tid på egen hand då man kan besöka Penlee Gallery med en samling sekelskifteskonst.

Lunch på egen hand, förslagsvis i en fiskrestaurang.

Vi fortsätter sedan längs kusten och stannar till för att se St Michaels Mount. En ö, med ett medeltida slott som från början var ett Benedikterkloster. Likt sin motsvarighet i Normandie, skärs ön av från fastlandet när tidvattnet går in.

Vårt nästa stopp blir Trebah Garden, en fascinerande och vild trädgård, anlagd i en brant ravin som störtar ner mot Helfordfloden. Här finns mängder av exotiska träd och växter. Vi ser både hundraårig rhododendron och tropiska ormbunksträd.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 6   Newquay – Salisbury
Vi lämnar hotellet kl 08.15.

Vi kommer till Salisbury där vi äter vi en lättlunch och gör ett besök i Salisbury Cathedral som är byggd på 1200-talet. Här finns världens äldsta fungerande klocka från 1386 och det berömda frihetsbrevet Magna Carta från 1215.

Vi fortsätter sedan vår resa mot London Heathrow där vårt flyg med SAS avgår från London kl 19.05 direkt till Stockholm, ankomst kl 22.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – London t/r
  • Flygskatt och flygplatsskatter
  • Bussresor enligt program
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 5 Frukostar
  • 1 Lättlunch
  • 5 Middagar
  • Utflykter och entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 14.850:-


Enkelrumstillägg: 1.600:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: