Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero slott

Birgit Nilssons värld och Louisiana med Frida Kahlo

27 – 30 augusti    4 dagar    6.990:-


Vi åker till Skåne i sensommartid och besöker Trädgårdsfesten på Sofiero med olika kreatörers idéträdgårdar. Konstmuseet Louisiana bjuder på kvinnliga surrealister som Frida Kahlo, Meret Oppenheim och Leonora Carrington.

På Bjärehalvön besöker vi Birgit Nilssons museum. Vi kommer även till Hishults konsthall och designcentret Vandalorum. Vi bor bra på Hotell Mollberg i Helsingborg.

Dag 1   Konsthallen i Hishult

Avresa torsdag 27 augusti kl 09.00 från Cityterminalen i Stockholm.

Vi stannar i Nyköping för en kopp kaffe på Blommenhof Hotel och på trevliga Restaurang Sjön i Jönköping serveras vi en god lunch.

Mitt ute på den halländska landsbygden har Kjell-Åke Gustavsson skapat en imponerande utställningsverksamhet med samtida konst. I mer än 25 år har han lockat kända nordiska konstnärer att ställa ut.

Konsthallen Hishult är ett Louisiana i miniatyr med minimalistiskt formspråk och en vacker skulpturträdgård. Här ser vi årets utställning och den permanenta konstsamlingen.

Vi fortsätter söderut till Helsingborg där vi bor på Hotell Mollberg**** vid Stortorget och Kärnan. Hotellet erbjuder högsta komfort kombinerat med en atmosfär från förr.

Alla rum har dusch, TV och WiFi.

Tvårätters middag på hotellet.
Operasångerskan Birgit Nilsson


Dag 2   Birgit Nilsson och Konstmuseet Louisiana

Efter frukost går färden mot Bjärehalvön. Vi besöker operasångerskan Birgit Nilssons gård i Svenstad där hon lekte som barn och där hon drömde om ett liv i sångens och operans värld. På gården som har varit i släktens ägo sedan 1700-talet, finns i dag ett museum tillägnat ”La Nilsson”.
Vi får en guidad visning i hennes föräldrahem med mängder av minnen från både hennes barndom och fantastiska karriär.

”Birgit Nilsson – på världens scener” heter årets temautställning. Vi har gott om tid på Svenstad.
I Stallkaféet får vi kaffe och Aidatårta gjord efter Birgits eget recept.

I museibyggnaden kan man vid olika montrar trycka på en knapp och i sina hörlurar få höra Birgit sjunga eller berätta anekdoter om sitt liv och fantastiska karriär. Du lyssnar i egen takt och kan i lugn och ro försjunka i berättelserna medan du sitter ner och beundrar klänningar, föremål och fotografier. Det finns också ett filmrum där årets film visas kontinuerligt.

Vi återvänder till Helsingborg för att ta färjan över sundet och vidare till Louisiana i Humlebaeck.

 

”Fantastiska kvinnor – surrealistiska världar från Meret Oppenheim till Frida Kahlo” är en utställning som visar verk av de stora kvinnliga surrealisterna. Här finns även en utställning med den Indiske arkitekten Anupama Kundoo som på ett fascinerande sätt kombinerar traditionell indisk byggnadskonst med resurssnål materialanvändning.
Dessutom finns den permanenta konstsamlingen. Här har vi även tid att äta lunch på egen hand och att ta en promenad i skulpturparken samt njuta av utsikten över Öresund.

Vi åker den vackra strandvägen tillbaka till Helsingör och tar färjan åter till Helsingborg.

Middag på egen hand. De som vill kan följa med reseledaren på en närbelägen restaurang.

Dag 3   Trädgårdsfest på Sofiero

Idag åker vi till Sofiero för att besöka ”Den stora trädgårdsfesten” som andas fest och trädgårdsglädje och varje år lockar besökare från världens alla hörn.  Konstnärlig ledare för evenemanget i år är trädgårdsprofilen John Taylor.

Här kan vi njuta av vackra utställningsträdgårdar, blomsterinstallationer, idéer för balkongen och föredrag om trädgård. Njut av marknadsmyllret och alla härliga produkter.

Passa på att njuta av festlig mat och dryck i parken under Trädgårdsfesten. Här finner du allt ifrån en hederlig varmkorv till delikatesser i restaurangtältet. På matgatan hittar du en rad närproducerade delikatesser som får smaklökarna att vattnas.  Dessutom finns den utmärkta Slottsrestaurangen eller caféet i glasverandan på slottet.

Trädgården runt slottet, skapad av kronprinsessan Margareta, är givetvis också en sevärdhet man inte får missa. Vi har gott om tid att strosa runt på Sofiero och bussen kommer först på eftermiddagen att gå tillbaka till Helsingborg.

Tvårätters middag på hotellet.

Dag 4   Vandalorum – Stockholm

Efter frukost startar färden norrut och i Värnamo besöker vi Vandalorum som är ett internationellt design- och konstcentrum. Vi får njuta av en utställning om systrarna Lisbet och Gocken Jobs och deras textilier och hur de inspirerar kläddesigner idag.

Här äter vi också lunch i caféet som är omnämnt i White Guide.

I Stavsjö dricker vi eftermiddagskaffe och vi beräknas vara åter på Cityterminalen vid 18-tiden.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresor enligt program
  • Färja Helsingborg – Helsingör t/r
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 3 Frukostar
  • 2 Luncher
  • 3 Kaffemål
  • 2 Middagar
  • Visning av Birgit Nilssons hem och ljudguide i museet
  • Utflykter och entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 6.990:-


Enkelrumsttillägg: 1.250:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: