Tranor vid Hornborgasjön

26 – 28 mars    3 dagar    (4.850:- 2020)


Följ med till Hornborgasjön och se när tiotusentals tranor samlas på våren! Med vår egen ornitolog njuter vi av en spektakulär syn. Under resan får vi intressanta visningar av Bergööska huset och av Varnhems klosterkyrka. Vi besöker även konstnären Göran Löfwing, Falbygdens museum och Vadstena.  

 

Dag 1   Bergööska Huset i Hallsberg

Avresa fredagen den 26 mars kl 09.30 från Cityterminalen i Stockholm. På Karlslunds herrgård i Örebro äter vi lunch i trevlig miljö och fortsätter till järnvägsknuten Hallsberg där vi besöker Bergööska huset.

På mitten av 1880-talet uppförde handelsmannen Adolf Bergöö ett kombinerat handels- och bostadshus som ritades av en ung Ferdinand Boberg i nationalromantisk stil.
Bostadsvåningens festsal smyckades med väggmålningar av svärsonen Carl Larsson. Ett av rummen är idag tillägnat dottern Karins konstnärskap som innefattar oljemålningar, textilier och möbler.

På sen eftermiddag kommer vi fram till Skövde och Hotell Billingen**** som öppnade 1888 och omtyckt för sin atmosfär. Hotellet erbjuder kostnadsfri tillgång till Wi-Fi, gym och bastu.

Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 2   Tranor och Falbygden

 

Efter frukost ger vi oss iväg till Trandansen vid Hornborgasjön där tusentals tranor samlas så här års. Här kan vi njuta av tranorna tillsammans med vår egen ornitolog som berättar om tranorna och svarar på våra frågor.

Efter att ha sett tranorna på fälten åker vi vidare till Falbygdens Osteria. Här får vi en kort information och möjlighet att provsmaka de olika ostarna.

I kurorten Mösseberg äter vi lunch i det vackra kurhotellet med jugendinredning.

På Falbygdens museum får vi en inblick i traktens långa historia och får veta mer om de första jordbrukarna som kom hit från mellanöstern för runt 6000 år sedan. Vi kan t.ex Se exempelvis skelettet av en 9000 år gammal hund, den unga Hallonflickan som offrades till gudarna, kopior av den mäktiga guldhalskragen från Ålleberg och Gerumsmanteln – Sveriges äldsta klädesplagg. Följ Falbygdens utveckling under de senaste tusen åren genom berättelser, föremål och bildspel.

Vi åker vidare och besöker naturkonstnären Göran Löfwings konsthall och ateljé där vi kan se hundratals av hans verk.På sen eftermiddag kommer vi till Varnhems klosterkyrka som uppfördes av cisterciensermunkar på 1100-talet och innehåller flera medeltida kungagravar.

Här får vi en intressant visning av en av Sveriges mest sevärda kyrkor.

Middag på hotellet.

 

Dag 3 Gränna och Vadstena

Vi åker den vackra vägen längs Vätterns strand till polkagrisstaden Gränna. Här tittar vi in hos polkagrisbagarna och kanske någon köper med sig av godsakerna.

I Vadstena väntar oss en god lunch och efteråt har vi har tid att ta en promenad i staden och kanske tittar vi in i Blåkyrkan, den gamla klosterkyrkan.

Eftermiddagskaffe serveras på Hotell Blommenhof i Nyköping. Vi är åter i Stockholm vid c:a 18.30.

Covid-19 kan komma att påverka resan och ändringar av programpunkter kan behöva göras.

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresor
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 2 frukostar
  • 3 luncher
  • 2 middagar
  • 1 kaffemål
  • Visningar
  • Reseledarens tjänster
     Enkelrumstillägg:

Pris: (4.850:- 2020)


Gör en förhandsbokning nu och bestäm om du vill stå kvar på resan när vi skickar ut bekräftelsen med 2021 års pris.


Ta med kläder efter väder och handsprit. Följ hälsomyndighetens råd och res inte om du inte om du känner dig frisk.

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm