Puccinis Turandot på Opera på Skäret

1 – 2 augusti    2 dagar    4.350:-


Följ med till Opera på Skäret och få en operaupplevelse i absolut världsklass! Det säregna operahuset, i naturskön miljö, är en del av upplevelsen. Akustiken kan enligt de världsartister som bjudits in att sjunga, inte ens överträffas av världens stora scener. Vi äter lunch i vacker miljö på Wedevågs herrgård och får visning av Galleri Astley i Uttersberg.

 

Dag 1       Opera på Skäret – Turandot

Avresa kl 09.00. från Cityterminalen i Stockholm. Vår lunch serveras i trevlig miljö på Wedevågs herrgård. Vi åker vidare mot Opera på Skäret där föreställning av Turandot börjar kl 15.00. Föreställningen håller på c:a 3 timmar inklusive paus. Vi har bra parkettplatser på rad 10 – 14.

I pausen står en kaffebuffé med goda kakor uppdukad åt oss.

Turandot

Den kinesiska prinsessan Turandot, har lovat att gifta sig med vilken prins som helst, som kan lösa hennes tre gåtor. Om de lyckas vinner de Turandots hand och Kinas tron, om de misslyckas blir de halshuggna.

Operan bjuder på storslagna körscener, underbara melodier och en av operavärldens mest kända tenorarior ”Nessun dorma”. Man utlovar internationella sångare på toppnivå under ledning av den dirigenten Lorenzo Coladonato.

Efter föreställningen fortsätter vi till Grand Hotel Elektra**** i Ludvika, där vi övernattar och äter en sen tvårättersmiddag.

Dag 2         Galleri Astley i Uttersberg

Efter en frukost i lugn och ro åker vi till Galleri Astley i Uttersberg. Det är ett spännande privat konstcentrum känt för sin samtida konst bland konstintresserade både i Sverige och utomlands.

Här finns konstgalleri, konstmuseum, skulpturpark, grafikverkstad och designbutik med konsthantverk.

Galleriverksamheten flyttade 1977 in i den gamla stationsbyggnaden från 1897 men i takt med att verksamheten och samlingarna växte skapades ett konstmuseum i en gammal magasinsbyggnad. På översta våningen finns verk av den världsberömda rysk-amerikanska skulptören Ernst Neizvestny.

Samlingen innehåller både skulpturer, måleri och grafik. Flera av verken tillkom under konstnärens sommarvistelse i Uttersberg mellan åren 1977 – 92.

Vi får en intressant visning av både galleriet i stationsbyggnaden och av konstmuseet och får höra om hur verksamheten här ute på landsbygden sträckte sina kontakter till Kina och Afrika och även hade en filial i New York. Vi har också tid att uppleva konsten i skulpturparken.

På Café Guldmisteln i konstmuseet får vi en lättlunch med soppa med kaffe och kaka.

Vi är åter i Stockholm vid 16-tiden.

Covid-19 kan komma att påverka resan och ändringar av programpunkter kan behöva göras.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  •  bussresor
  •  plats i tvåbäddsrum
  •  1 frukost, 2 luncher
  •  kaffebuffé i pausen
  •  tvårätters middag
  •  operabiljett
  •  visning av Galleri Astley
  •  reseledarens tjänster

    Enkelrumstillägg: 295:-

    Anmälningsavgift: 2.395:

   

Pris: 4.350:-


Utskriftvänlig PDF


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm